Naslovna Kultura Šibenik deveti put domaćin Regius festivala alternativne muzike

Šibenik deveti put domaćin Regius festivala alternativne muzike

4 minuta za čitanje
0
342
Regius

Šibenik, 23. maj 2019. – Regius festival je postavio Šibenik na na mapu ljubitelja alternativne muzike.

Osam bendova i pet DJ setova ponudiće publici (12. i 13. jula 2019.) najbogatiji i najraznovrsniji program.

Regius je jedan od onih festivala koji gotovo nikad ne ponavlja izvođače, a organizatori se uz to trude da dovedu bendove koji nikad nisu imali prilike svirati u Šibeniku. Tako će ove godine čak šest od osam bendova imati premijerni nastup u tom gradu.  

Na deveti Regius festival stižu Električni orgazam, Eyesburn, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Cold Snap, Them Moose Rush, Piknik Park i mnogi drugi.

Iako je Električni orgazam jedan od najvažnijih i najdugovečnijih rock bendova ovih prostora, u svojoj gotovo četrdesetgodišnjoj karijeri nikad nisu svirali u Šibeniku, a zahvaljujući Regiusu to će se promeniti ovog leta. Na festival ne dolaze na krilima stare slave već na krilima aktuelnog prošlogodišnjeg albuma „Gde smo sad“ kojeg je kritika proglasila njihovim najboljim u poslednjih 30 godina.

Osim njih kao headlineri najavljeni su kultni beogradski hardcore/rege sastav Eyesburn koji su pre dva meseca prekinuli višegodišnju pauzu i upravo su Šibenik izabrali kao prvi i zasad jedini nastup u Hrvatskoj gde stižu nakon Exita.

Jedan od bendova kojeg su priželjkivali fanovi na društvenim mrežama Regius festivala je svakako mostarski rock/rege sastav Zoster čija je gotovo dvadesetogodišnja karijera obeležena sa četiri studijska albuma. Bend koji je poznat po svojim energičnim nastupima i melodičnim, lucidnim tekstovima, nastupao je na svim najvažnijim festivalima u regionu pa je logičan sled bio i Regius.

Međutim, muzika neće živeti samo u večernjim satima na Martinskoj, poručuju organizatori.  Svi oni koji će se smestiti u festivalskom kampu koji je besplatan, uživaće u dobroj muzici i tokom dana zahvaljujući DJ-evima koji će se izmeniti u dnevnom i večernjem programu, a to Daboo, Rofellos, Babilonska, Los Santos i rezidenti festivala Škalja i Sokol.

Specifičnost ovogodišnjeg izdanja, osim muzičkog programa, je svakako i nova lokacija – čarobni rt Martinska koji se nalazi na početku šibenskog kanala, a pruža sve ono što zamišljate od letnjeg festivala: more, predivnu prirodu, gustu borovu šumu, blizinu grada, a opet dovoljnu udaljenost.   

Radi se definitivno o jedinstvenoj festivalskoj lokaciji na kojoj će se ovog leta u sklopu projekta Martinska Šibenik izmeniti 6 festivala različitih žanrova kroz šest nedelja, a čast da bude prvi među njima ima upravo Regius.  

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Džeger: Antivakseri su ljudi sa kojima ne vredi raspravljati

London, 27. Apr 2021. – Jedan od najznačajnijih rok muzičara svih vremena Mik Džeger…