Naslovna IT Događaji Simpozijum o prevenciji vršnjačkog i internet nasilja

Simpozijum o prevenciji vršnjačkog i internet nasilja

3 minuta za čitanje
0
614
deca i internet

Beograd, 26. mart 2018. – U prostorijama Ustanove kulture ’’Parobrod’’ 30. i 31 marta biće održan, drugi po redu, simpozijum iz ciklusa simpozijuma PUŠ – Pozorište u školama, ’’Inovativne metode u prevenciji vršnjačkog i internet nasilja“.

Ciklus simpozijuma ''PUŠ-Pozorište u školama“ organizuje Centar za dramu u edukaciji i umetnosti-CEDEUM iz Beograda, u saradnji sa Ustanovom kulture ’’Parobrod” i udruženjem ’’Umetnička Utopija“.

Događaj se organizuje se u okviru projekta R.U.IN?, koji je podržala Evropska unija kroz program Erazmus+ i koji se sprovodi u Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i na Kipru.

Kako navode organizatori, tokom prvog dana simpozijuma biće održana panel diskusija ’’Internet nasilje: pojava i prevencija’’, na kojoj će se razgovarati o fenomenu nasilja u među decom i mladima u Srbiji i upotrebi kreativnih metoda koje zbog svog dubokog potencijalnog uticaja imaju kapacitet da utiču na smanjenje i prevenciju nasilja u tim društvenim grupama.

Nakon panela uslediće prezentacija istraživanja primene pozorišnih metoda u prevenciji vršnjačkog nasilja, a potom i primer dobre prakse (snimak predstave srednje Geološke i hidrometeorološke škole ’’Milutin Milanković’’ iz Beograda).

Tokom drugog dana biće predstavljena onlajn aplikacija „Sajber“, koja je kreirana u okviru projekta, koja je dizajnirana kao alat za praktični rad u odeljenjima osnovnih i srednjih škola uprevenciji internet nasilja.  Aplikacija će se primenjivati u Mađarskoj, Rumuniji, Kipru i Srbiji.

Simpozijum će zatvoriti okrugli sto ’’Reč imaju mladi: iskustva mladih sa pozorištem u obrazovanju’’ u kojem će učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola, školski psiholozi, predstavnici grupa za suzbijanje nasilja, učeničkih parlamenata, nastavnici i roditelji.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Događaji
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNS dodelio nagrade najboljim novinarima u 2020. godini

Beograd, 21. decembar 2020.  – Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je novinarske…