Naslovna Politika Šinković: Tabloidima ništa nije sveto, sve im se dozvoljava

Šinković: Tabloidima ništa nije sveto, sve im se dozvoljava

2 minuta za čitanje
0
161
Norbert Šinković

Beograd, 09. januar 2020.  – Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Norbert Šinković izjavio je da je ispod svakog profesionalnog i ljudskog nivoa ono što su tabloidni mediji uradili objavljujući detalje monstruzonog zločina u kojem je žrtva bila devojčica Monika Karimanović.

Ovo samo pokazuje da tabloidima ništa nije sveto i da im se sve dozvoljava. To je pokazatelj do koje mere je naše društvo moralno devastirano i do koje mere ide bestidnost ovih takozvanih medija“, rekao je Šinković agenciji Beta.

Dodao je da je „posebno užasno“ da ni nevladin sektor a ni ostali važni činioci u društvu nisu reagovali i osudili ovo što se dešava na medijskoj sceni.

To je pokazatelj da ne razumemo šta je uloga medija i građana u kreiranju javne debate i da građani ne razumeju da upravo u ovakvim situacijama stanu u odbranu profesionalnog novinarstva i da traže odgovornost“, kazao je Šinković.

Dodao je da je posebno važno da se podseti da isti ti mediji na različitim konkursima za sufinansiranje dobijaju sredstva iz budžeta, iako svakodnevno krše Kodeks novinara Srbije, o čemu svedoče sve analize Saveta za štampu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Grupa Socijalisti i demokrate: Vučić bezobzirno ignorisao bezbednost građana radi političke koristi

Brisel, 08. jul 2020. – Grupa Socijalisti i demokrate (S&D) u Evropskom parlamentu (EP…