Naslovna Kultura SKGO objavio „Priručnik za izradu propisa lokalne samouprave“

SKGO objavio „Priručnik za izradu propisa lokalne samouprave“

1 minuta za čitanje
0
111

Beograd, 31. januar 2020. – Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) pripremila je i objavila „Priručnik za izradu propisa lokalne samouprave“.

Kako navode iz SKGO-a, ovim i sličnm izdanjima žele da unaprede kvalitet lokalnih propisa, kao i da doprinesu ujednačavanju prakse u izradi lokalnih akata.

Priručnik sadrži skup teorijskih i praktičnih informacija, objašnjenja, tumačenja, preporuka, saveta i smernica koji mogu biti od pomoći u procesu obavljanja normativnih aktivnosti, odnosno u izradi propisa i drugih pravnih akata iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

U ovom Priručniku se, na osnovu „Jedinstvenih metodoloških pravila za izradu propisa“, i „Metodologije za izradu podzakonskih propisa“, obrađuje izrada propisa sa prilagođenim pravilima za lokalni nivo vlasti.

Priručnik je namenjen zaposlenima u lokalnoj upravi, licima na rukovodećim mestima i nosiocima javnih funkcija na lokalnom nivou, ali, pre svega, zaposlenima u lokalnoj upravi koji rade na pripremi i izradi propisa i drugih pravnih akata koje donose organi jedinica lokalne samouprave, piše na sajtu SKGO-a.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Amir Or ovogodišnji dobitnik Zlatnog venca Struških večeri poezije

Beograd, 22. marta 2020. – Izraelski pesnik Amir Or ovogodišnji je dobitnik Zlatnog venca …