Naslovna Društvo SKGO: Seminar “Javni interes za građane i medije i novi način finansiranja medijskih sadržaja”

SKGO: Seminar “Javni interes za građane i medije i novi način finansiranja medijskih sadržaja”

2 minuta za čitanje
0
631
mediji

Stalna konferencija gradova i opština – SKGO u saradnji sa Nezavisnim društvom novinara Srbije, Ministarstvom kulture i informisanja, Delegacijom Evropske unije i Misijom OEBS-a u Srbiji, a uz podršku Fondacije za otvoreno drustvo organizuje seminar za lokalne samouprave “Javni interes za građane i medije i novi način finansiranja medijskih sadržaja” koji će se održati 17. septembra u 10:00 u Sava Centru u Beogradu (anex B).

Događaj, na kome će govoriti predstavnici novinarskih i medijskih udruženja i relevantnih državnih institucija, fokusiraće se na dosadašnja iskustva, kao i na predstojeći rad na unapređenju projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa. Teme koje će biti obuhvaćene uključuju mehanizme za utvrđivanje javnog interesa na lokalnom nivou i u višenacionalnim sredinama, formiranje i rad konkursnih komisija, monitoring i evaluaciju projekata, kao i evaluaciju ostvarivanja javnog interesa, izradu programskih budžeta i finansiranje, poreske aspekte i kontrolu državne pomoći.

U nastavku se nalazi spisak linkova o analizama ranijeg sistema sufinansiranja medija, kao i dokumentima koji mogu da budu od pomoći pri utvrđivanju javnog interesa i pri vođenju celog procesa na lokalnom nivou.

Nacrt agende
Linkovi

Izvor: Stalna konferencija gradova i opština

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Zaštita životne sredine četvrta na listi prioriteta građana Srbije

Beograd, 15. decembar 2021. – Građani Srbije su zaštitu životne sredine stavili na č…