Naslovna Politika Skot: Neki građani Srbije imali preuveličane nade u Trampa

Skot: Neki građani Srbije imali preuveličane nade u Trampa

2 min read
0
310
Kajl Skot, ambasador SAD u Beogradu

Beograd, 3. januar 2018. – Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ocenio je da su neki građani Srbije imali preuveličane nade kada su pomislili da će izbor Donalda Trampa za novog američkog predsednika označiti promenu politike te zemlje prema Srbiji i regionu.

"Možda su ove nade preuveličane jer sve zemlje politiku baziraju na interesima i nema značajnih promena ni u administraciji predsednika Trampa, koja je posvećena značaju Evrope i punoj integraciji Srbije u Evropsku uniju", rekao je Skot u intervjuu za list Blic.

Govoreći o rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, Skot je rekao da “buka” na tu temu dolazi od onih koji žele da vatrogasci obučeni za pružanje pomoći u vanrednim situacijama dobiju diplomatski i teritorijalni imunitet.

"To nije normalno. I mi i rukovodstvo Srbije bi trebalo da se zapitamo zašto je toliko važno za Moskvu i zašto to zahtevaju. Šta im kažemo? U vezi sa ovim Srbija bi trebalo da bude pažljivija i sumnjičava jer taj zahtev nije u redu. Mi ćemo da nastavimo da budemo sumnjičavi i da se pitamo šta su krajnji ciljevi za eventualno davanje diplomatskog statusa centru u Nišu", rekao je Skot.

Upitan o problemu Kosova, Skot je rekao da jedino stabilno dugoročno rešenje mogu doneti dugi razgovori i direktan dogovor Srba i Albanaca, uključujući Briselski dijalog koji SAD podržavaju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…