Naslovna Civilno društvo Slavko Ćuruvija fondacija i CRTA pokrenuće pravni postupak protiv REM-a

Slavko Ćuruvija fondacija i CRTA pokrenuće pravni postupak protiv REM-a

2 minuta za čitanje
0
75
potpis

Beograd, 29. jul 2022. – Slavko Ćuruvija fondacija i CRTA ocenili su da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) odlukom da ponovo dodeli nacionalne frekvencije „televizijama koje godinama unazad ne poštuju ni minimum propisanih uslova za pružanje medijske usluge“, prekršio odredbe Pravilnika kojim je regulisan postupak i kriterijumi za izdavanje dozvola i zbog toga najavili pravni postupak protiv tog tela.

Pravilnikom je, između ostalog, definisano da REM ocenjuje u kojoj meri je podnosilac prijave poštovao programski elaborat na osnovu koga mu je izdata dozvola, kao i da li je do momenta odlučivanja podnosiocu prijave izrečena neka od mera predviđenih Zakonom“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Stručna služba REM-a u izveštajima o nadzoru emitera, kako su naveli, godinama unazad konstatuje da te televizije ne poštuju elaborate na osnovu kojih im je izdata dozvola, da nemaju obavezne programske sadržaje, te da ne ispunjavaju minimum propisanih uslova za pružanje medijske usluge.

Istim emiterima je izrečen niz mera zbog kršenja zakonskih odredbi“, istakli su u saopštenju.

Naglasili su da će Slavko Ćuruvija fondacija i CRTA iskoristiti sve zakonske mogućnosti da pokrenu postupke pred nadležnim institucijama protiv REM-a zbog nepoštovanja Zakona o elektronskim medijima i kriterijuma za odlučivanje u postupku izdavanja dozvole na osnovu sprovedenog javnog konkursa koji su precizno definisani Pravilnikom.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Centar za prava deteta objavio video „MOŽDA”

Beograd, 14. avgust 2022. – Kako bi skrenuo pažnju javnosti na položaj dece koja se …