Naslovna Politika Slavković: Dan posle pada Aleksandra Vučića Srbiju čeka paklen posao izgradnje države

Slavković: Dan posle pada Aleksandra Vučića Srbiju čeka paklen posao izgradnje države

3 minuta za čitanje
0
275
Vladan Slavković

Niš, 4. februar 2019. – Jedan od učesnika „Ibarskog marša“ i odbornik Lokalnog fronta iz Kraljeva Vladan Slavković kaže da protesti u Srbiji odgovaraju i vlasti i opoziciji, jer vlast skida pritisak sa sebe, a opozicija bi da povrati popularnost.

Dan posle pada Aleksandra Vučića, rekao je Slavković u emisiji 15 minuta, Srbiju čeka paklen posao izgradnje države.

Slavković je zajedno sa kolegama iz Lokalnog fronta prešao 170 km peške od Kraljeva do Beograda pre dvadesetak dana u “Ibarskom maršu”. Kaže da je to vid protesta, da su građanima i opoziciji ostali još jedino protesti i ulica, jer su institucije nestale.

Protesti trenutno odgovaraju i vlasti i opoziciji. Vlast sa sebe skida određenu dozu pritiska, daje ljudima malo šanse da se isprazne na svojim protestima, a sama opozicija vreba priliku da se očeše o neku popularnost koju je s razlogom izgubila – kaže Slavković.

Najvažnije kod protesta jeste da ostanu građanski, navodi Slavković, a svojevrsno bežanje od politike i razlike između građanskih i političkih protesta vidi kao bežanje od opozicije.

Onog trenutka kad ste izašli na ulicu, vi se bavite politikom. Beži se od opozicije. Niko ne želi da ima posla sa ljudima koji u nekoj eventualnoj budućnosti mogu da sklope dogovor sa SNS ili sa bilo kim, jer nije da se to nije dešavalo ranije – rekao je Slavković.

Univerzitetski profesori, glumci i umetnici daju autoritet protestima koji je građanima dovoljan, i po tumačenju Slavkovića, za njih je to garancija da će ih u budućnosti predstavljati nekorumpirani.

Dan posle odlaska s vlasti Aleksandra Vučića vidi kao početak “ogromnog pakla od posla” da se napravi normalno društvo.

Nama treba povratak države. Država Srbije je obrisana – naveo je Slavković za emisiju 15 minuta koju možete pogledati na portalu Južnih vesti.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Slovenački premijer želi drugi blok nuklearne centrale Krško

Ljubljana, 23. avgust 2019. – Slovenački premijer Marjan Šarec založio se za izgradn…