Naslovna Vesti Srbija Smena ministra Stefanovića je jedan od zahteva četvrtog građanskog protesta u Beogradu

Smena ministra Stefanovića je jedan od zahteva četvrtog građanskog protesta u Beogradu

3 minuta za čitanje
0
598
#1od5miliona

Beograd, 27. decembar 2018. – Novi protest pod nazivom „1 od pet miliona“ biće održan u subotu, 29. decembra, na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, sa početkom u 18 časova sa zahtevoma za smenu ministra policije Nebojše Stefanovića, najavili su organizatori.

Kako se navodi, nakon okupljanja učesnici skupa prošetaće od platoa, preko Makedonske, Svetogorske, Takovske i Ulice kralja Milana do Trga Slavija.

Želimo da ovom protestnom šetnjom pokažemo da smo protiv svakog vida nasilja koje trenutna vlast vrši nad građanima Srbije, bilo da je to fizičko, verbalno, medijsko nasilje ili pritisci na pojedince“, poručuju organizatori.

Među zahtevima ovog protesta je smena ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, zbog, kako navode,  kriminalizacije društva i vređanja protestanata.

Ostali zahtevi ostaju isti. Pet minuta u Dnevniku 2 RTS za gostovanje predstavnika protesta, uz objavljivanje istinitih podataka o broju okupljenih nezadovoljnih građana, emitovanje verodostojnih snimaka sa protesta, kao i objavljivanje zahteva demonstranata. Takođe, da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije.

Od vlasti traže i da se otkriju nalogodavci i počinioci ubistva Olivera Ivanovića, te pokušaja ubistva Borka Stefanovića i Milana Jovanovića.

U saopštenju se napominje da je to građanski protest na kojem će učestvovati studenti, svi ugnjetavani i napadnuti pojedinci, građani, sindikati, lokalni pokreti i inicijative i opozicija, „te je u tom smislu okupljanje svih kritičnih ljudi koji ne žele da više trpe bilo koji oblik nasilja i koji žele da pokažu da ih nije strah“.

Na četvrtom protestu, inicijalno organizovanom zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, govoriće glumac Branislav Trifunović, novinar Srđan Škoro i predsednik Mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov.

 

 
 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Evropska komisija pokrenula postupak protiv Kipra i Malte zbog šeme “zlatnog pasoša”

Brisel, 20. oktobar 2020. – Evropska komisija pokrenula je postupke protiv Kipra i Malte z…