Naslovna Vesti SNS najviše potrošila na kampanju

SNS najviše potrošila na kampanju

1 minuta za čitanje
0
623
Nemanja Nenadić

Političke partije u Srbiji su na propagandu u predizbornoj kampanji pred vanredne parlamentarne izbore, održane 16. marta, utrošile između 12 i 13 miliona evra.

Po potrošnji za izbornu kampanju na televizijama vodi SNS a slede SPS i URS, dok SPS predvodi potrošnjom za bilborde. Gledano po promotivnim aktivnostima funkcionera tokom predizborne kampanje vodi funkcionerka SNS, ministarka energetike Zorana Mihajlović sa 36 takvih aktivnosti a sledi sekretar Privremenog veća u Beogradu Goran Vesić (32).

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić se u promotivnim aktivnostima pojavio 17 puta. Transparentnost je upozorila na kombinovanje državnih i partijskih aktivnosti u toku iste posete kao na redovnu pojavu u kampanji.

Srpska napredna stranka (SNS) je najviše uložila u propagandu u predizbornoj kampanji – oko 4,4 miliona evra, procena je iz 21. marta predstavljenog monitoringa organizacije Transparentnost Srbija.

Za spotove na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, Studiju B i Televiziji Vojvodine utrošeno je između 10 i 11 miliona evra, a na bilborde u Beogradu oko 2,2 miliona evra.

Opširnijje na portalu euractiv.rs

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Vesti
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CINS: Nismo odgovorni za zloupotrebu objavljenih, nesumnjivih i dokazanih činjenica

Beograd, 01. decembar 2020. – Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) u saopštenju…