Naslovna Civilno društvo Sprečeno održavanje tribine Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

Sprečeno održavanje tribine Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

2 minuta za čitanje
0
516
Protest '' Čiji grad?'', 25.05.2016./Foto: facebook.com/nedavimobeograd

Beograd, 11. januar 2018. – Beogradska opština Palilula sprečila je održavanje tribine Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" u Ovči uz obrazloženje da se renovira sala mesne zajednice.

Ta inicijativa je u saopštenju navela da je u Mesnoj zajednici Ovča, "po nalogu Opštine Palilula sprečeno održavanje tribine pod nazivom 'Nismo građani drugog reda' ".

Navedeno je i da je skup u to vreme bio prijavljen, sala rezervisana i sve to potvrđeno još u decembru, ali "usmenim putem obavešteni smo samo par sati pre dogovorenog termina, da događaji ne mogu biti održani pod izgovorom renoviranja sala mesnih zajednica", navodi se u saopštenju.

Inicijativa je navela da je time Opština Palilula "sprečila građane da svoju mesnu zajednicu u Ovči iskoriste za razgovor o lokalnim problemima koji ih muče", koji su u tom prigradskom naselju mnobrojni.

Inicijativa je istakla da neće odustati od najavljenih skupova u Mesnoj zajednici Kotež 16. januara i Mesnoj zajednici Stara Borča, 17. januara, "makar morali da ih održimo ispred zaključanih vrata".

"Sabotiranja, pretnje i pritisci kojima smo izloženi" od započinjanja serije razgovora u mesnim zajednicama, "govore nam da se vlast najviše plaši lokalnog organizovanja i rešavanja realnih problema građana", ocenjeno je u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CRTA: Stav Olivere Zekić može se tumačiti kao poziv na medijsku pristrasnost

Beograd, 24. februar 2020. – Organizacija civilnog društva CRTA ocenila je da je čla…