Naslovna Vesti Srbija Stojiljković: Uvesti moratorijum na radni status dok traje vanredno stanje

Stojiljković: Uvesti moratorijum na radni status dok traje vanredno stanje

1 minuta za čitanje
0
469
Zoran Stojiljković

Beograd, 17. mart 2020. – Predsednik sindikata UGS „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković rekao je da treba uvesti moratorijum na radni status radnika bar na 90 dana dok traje vanredno stanje usled epidemije virusa korona.

Kada se proglasi vanredno stanje najvažnije je misliti na sigurnost ljudi, u ovom slučaju u zdravstvu, carini i javnim preduzećima jer su oni najizloženiji epidemiji“, rekao je Stojiljković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle vanredne sednice Socijalno-ekonomskog saveta (SES).

Drugo najvažnije pitanje je, prema njegovim rečima, opšta sigurnost građana i izrada projekcija o posledicama na ekonomiju i formiranje kompenzacionih fondova za pomoć onim granama privrede koje su već ugrožene.

Istakao je da društvo treba da pokaže da je solidarno i da poslodavci ne daju otkaze radnicima zbog nedostatka posla već posle deset dana od početka epidemije.

Predlažem da se donese moratorijum na tri meseca na radni staus zaposlenih. Ako kriza potraje duže tada treba razgovarati o statusu zaposlenih i šta je održivo rešenje“, rekao je Stojiljković, prenosi Autonomija.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…