Naslovna Kultura Film Studentski film ,,Dolina vladara’’ na prestižnom američkom festivalu Big Sky

Studentski film ,,Dolina vladara’’ na prestižnom američkom festivalu Big Sky

2 minuta za čitanje
0
242
Big Sky festival

Požega, 24. januar 2019. – Film ,,Dolina vladara’’,sa studentskog filmskog kampa "Interakcija", biće prikazan na prestižnom američkom festivalu Big Sky.

Dokumentarni film „Dolina vladara“ , imao je svoju svetsku premijeru na Internacionalnom studentskom filmskom festivalu u Tel Avivu.

Film ,,Dolina vladara’’ snimljen tokom 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa "Interakcija 2017", biće prikazan u okviru takmičarskog programa Big Sky Documentary Film Festival u Montani.

Biće ovo druga po redu festivalsku projekciju i američka premijera ovog filma na jednom od najvećih i najznačajnijih festivala dokumentarnog filma Severne Amerike.

Festival Big Sky se održava od 15. do 24. februara 2019. godine, a treba podsetiti da je ovo jedan od festivala na kom se pobednički filmovi direktno kvalifikuju za prestižnu nagradu Oskar.

"Dolina vladara" je dokumentarac koji govori ljudima koji svoje poslednje godine proživljavaju u staračkom domu na brdu Zabučje iznad Užica, a producenti filma su NFC Filmart iz Požege (Srbija) i Okapi studio iz Izraela.

Reditelj filma je Efim Graboy iz Izraela, dok ostatak ekipe predstavljaju studenti filma iz različitih zemalja – Valid Mesnaoui (Walid Messnaoui) iz Maroka (montažer), Konstanca Sandoval (Constanza Sandoval) iz Argentine (direktorka fotografije), Anton Levkin iz Rusije (snimatelj i dizajner zvuka) i Milena Šmigić iz Srbije (organizatorka).

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Film
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Srpski PEN centar: Đurđa Strsoglavec dobitnica nagrade za najboljeg prevodioca srpske književnosti

Beograd, 06. novembar 2019.- Đurđa Strsoglavec ovogodišnja je dobitnica Nagrade Srpskog PE…