Naslovna Politika Šutanovac: Jake demokrate znače siguran poraz Aleksandra Vučića

Šutanovac: Jake demokrate znače siguran poraz Aleksandra Vučića

7 min read
0
364
Dragan Šutanovac

Beograd, 11. februar 2018. – Lider Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da su predstojeći izbori u prestonici grudva snega koja će pokrenuti lavinu demokratih promena u Srbiji.

"Jake demokrate Beogradu znače sigurne promene u celoj Srbiji, jake demokrate znače siguran poraz Aleksandra Vučića", poručio je Šutanovac okupljenima u Hali sportova na Novom Beogradu, kojh je bilo oko 4.500 prema proceni organizatora.

Šutanovac je naveo da je "agresija aktuelnog režima" u Beograd uvela strah, beznađe, kriminal, bahatost i nekulturu, a da demokratska opozicija na listi "Da oslobodimo Beograd" treba ponovo da uvede evropske, moderne vrednosti.

Listu "Da oslobodimo Beograd" osim Demokratske stranke, čine i Socijaldemokratska stranka, Nova stranka i Zelena ekološka partija, a na skupu je predstavljeno 110 ljudi koji su kandidati za odobrnike u skupštini Grada.

"Izbori 4. marta, nisu izbori samo za Beograd, već za celu Srbiju, to su vrata za slobodu i demokratiju", rekao je Šutanovac.

Govoreći o konkretnim planovima, on je kazao da će ''pomoći mladim bračnim parovima tako što će se graditi nova obdaništa, a za svako dete za koje ne bude mesta u vrtiću, da će grad subvencionisati njihov boravak u privatnim obdaništima.

Dodao je i da mnogi predlažu besplatne udžbenike, a da se oni zalažu za digitalne udžbenike u školama. 

Istakao je da će, ukoliko pobede na izborima, penzionerima vratiti penzije koje su im "ukrali za skupe fontane i jarbole", kao i da će vojsci vratiti dostojanstvo, zaposlenima u policiji povećati plate i državnim službenicima omogućiti karijerno napredovanje. 

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je Šutanovca da nakon pobede na izborima u Beogradu, okupi sve stranke demokratske orijentacije. 

"Imamo posla sa opasnim ljudima i zato je ova borba velika i jedini odgovor je ujedinjenje prodemorkatske opozcije koja je verovala u građanske vrednosti", ocenio je Tadić.

On je istakao da je svako ko podržava Srpsku naprednu stranku neprijatelj demokratije i slobode, ali i ljudske normalnosti.

"Evo nas okupljenih u borbi za normalnost, jer nije normalno da neko ko se zalaže za mir u regionu, preti raketama dalekog dometa, nije normalno da neko ko kaže da je predsednik svih građana vređa ljude i političke protivnike", kazao je Tadić.

Lider Nove stranke Zoran Živković kazao je da će lično kontrolisati regularnost izbora u Beogradu, kako ne bi došlo do izbornih krađa, jer će u suprotnom biti "ne 5. oktobra, već 5. marta".

"Korov raste svuda u svetu, ali se u Beogradu i Srbiji i zaliva", kazao je Živković.

Predsednik Zelene ekološke partije Dejan Bulatović rekao je da je učestvovao u demonstracijama 1996. i da su bile potrebne četiri godine da se "oteraju u prošlost, oni koji su građane uveli u tamu".

"Osvetićemo Zorana Đinđića, a Dragan Šutanovac biće novi gradonačelnik, siguran sam", kazao je Bulatović.

Na skupu u Hali sportova govorili su prva na listi "Da oslobodimo Beograd" Vesna Rakić Vodinelić i drugi čovek te liste Marko Đurišić, a okupljenima se obratio gradonačelnik Skoplja Petre Šilegu i bivša poslanica Rada Trajković.

Petre Šilegu je poručio da očekuje da će demokrate osloboditi Beograd i Srbiju, kao što su oni (Socijaldemokratski savez Makedonije) oslobodili Makedoniju, i da veruje da će sa Šutanovcem, kao kolegom gradonačelnikom, uskoro popiti kafu u Skoplju.

Rada Trajković je rekla da je doputovala sa Kosova da prisutne moli da oslobode Beograd, jer, kako je kazala, nema slobodne Srbije, bez slobodnog Beograda.

Pedizbornom skupu prisustvovao je i jedan od osnivača Demokratske stranke Dragoljub Mićunović, košarkaški trener Dušan Vujošević, sociloškinja Vesna Pešić, glumac Branislav Lečić.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Cenzolovka: NUNS ne može da napada integritet novinara

Beograd, 21. oktobar 2018. –  Burna, na momente žestoka, uvredljiva, neprijatna…