Naslovna Kultura Šutanovac: Javna preduzeća ne postoje zarad administracije već zarad pružanja kvalitetnih usluga građanima po što nižoj ceni

Šutanovac: Javna preduzeća ne postoje zarad administracije već zarad pružanja kvalitetnih usluga građanima po što nižoj ceni

4 min read
0
516
Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke

Beograd, 6. januar 2018. – Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je da se ta stranka s koalicionim partnerima zalaže da se u Beogradu smanji cena grejanja, da bude u skladu s potrošnjom ili da se novac vrati građanima i da se investira.

"Grad će kada mi budemo na vlasti, investirati u energetsku efikasnost, tako što će svim građanima koji su na toplovodnoj mreži kroz podršku u vidu beskamatnih kredita pomoći da zamene staru stolariju, čime će poboljšati energetsku efikasnost svojih stanova", rekao je Šutanovac koji je i kandidat DS za gradonačelnika Beograda.

U razgovoru s građanima Beograda u Borči, na Vračaru i Starom gradu zajedno s funkcionerkom Nove stranke Vesnom Rakić-Vodinelić, Šutanovac je rekao da javna preduzeća ne postoje zarad administracije već zarad pružanja kvalitetnih usluga građanima po što nižoj ceni, saopštila je DS.

"Građani Beograda plaćaju grejanje tokom cele godine, a ova vlast to koristi kao parafiskalni namet. Beogradske elektrane ostvaruju dobit i umesto da se ta dobit investira u bolju mrežu za grejanje i merače koji će omogućiti da svi građani plaćaju onoliko koliko potroše, nažalost Beograd uzima dobit i zarađuje na građanima", kazao je Šutanovac.

On je rekao da taj novac gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić ulažu u "besmislene fontane, jarbole i jelke, što je bila najveća korupcija na kraju godine".

Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić-Vodinelić rekla je da ljudi s poljoprivrednog područja Beograda pate zbog previsokih poreza, a da pri tome nemaju maltene nikakvu socijalnu zaštitu.

"To, naravno, ne zavisi samo od Grada Beograda, već i od centralne republičke vlasti, ali svakako mora da se promeni. Evidentno je da kroz ekstremno oporezivanje već osiromašenih građana i raznorazne namete, vlast crpi sredstva za finansiranje svojih megalomanskih projekata od kojih narod nema ama baš nikakve koristi", navela je Rakić-Vodinelić.

Šef beogradskog odbora Nove stranke Aris Movsesijan ocenio je da Beograd, kao i cela Srbija, po svim parametrima oživljava mračno doba iz 90-ih.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Šabić: Javno iznošenje ličnog stava o kršenju društvenih pravila ne može i ne sme se zabraniti ni jednom pojedincu, pa ni Povereniku

Beograd, 15. oktobar 2018. – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaš…