Naslovna Politika Sve brojniji pokušaji prekrajanja istorije i sudskih postupaka

Sve brojniji pokušaji prekrajanja istorije i sudskih postupaka

2 min read
0
319
Pokret slobodnih građana (PSG)

Beograd, 9. februar 2018. – Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da su sve brojniji i drskiji pokušaji prekrajanja istorije i sudskih postupaka, rehabilitacije kriminalaca i jačanja ekstremističkih organizacija.

PSG je ocenio da se to ne dešava spontano, već da na taj način vlast želi da stvori klimu straha od sukoba u društvu i ljude uplaši od promena.

Najnovija skandalozna izjava kandidata sa liste Socijalističke partije Srbije (SPS) Tome File, o Zvezdanu Jovanoviću kao Gavrilu Principu, tekst o navodno novim dokazima o atentatu na Vuka Draškovića, nedavni skup neonacista u Beogradu, okupljanje ‘Srpske desnice’, sve su to pojave namenjene da među ljudima proizvedu zebnju i strah, posebno među starijim stanovništvom, koje će onda navodni svemoćni vrhovnik smirivati”, naveo je PSG.

Predsednik PSG Saša Janković pozvao je ljude da se odupru atmosferi konflikta i straha.

Kada povratimo otetu nam državu, njeni organi suzbiće sve ekstremističke grupice koje sada ova vlast čini silnima, a ubice političara će biti u zatvoru, odakle ih niko neće prizivati i veličati”, navodi se u saopštenju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Cenzolovka: NUNS ne može da napada integritet novinara

Beograd, 21. oktobar 2018. –  Burna, na momente žestoka, uvredljiva, neprijatna…