Naslovna Civilno društvo Tačka ključanja: Podcast o aktuelnim dešavanjima u Srbiji

Tačka ključanja: Podcast o aktuelnim dešavanjima u Srbiji

2 minuta za čitanje
0
242
Podcast

Beograd, 17. septembar 2019. – Građanski protesti i lokalne inicijative nezadovoljnih građana, kao i pitanje “Gde je Vaša Tačka ključanja?” inspirisali su pokretanje podcasta “Tačka ključanja”.

Kako su saopštile Građanske inicijative, podcast “Tačka ključanja” je koncipiran kao nedeljni presek aktuelnih dešavanja u Srbiji.

Tačka ključanja” je zamišljena kao razgovor, debata sa  posmatračima, učesnicima i organizatorima protesta.

Podcast Tačka ključanja uređuje i vodi Aleksandar Gubaš, koji se od kraja osamdesetih godina prošlog veka bavi istraživanjem protesta u Srbiji.

Autori programskog koncepta su Ilir Gaši i Aleksandar Gubaš.

U prvoj epizodiTačke ključanja” objavljene  su priče o štrajku glađu stanara hotela Bristol, borbi za reke Stare planine i akcijama protiv uništavanju Košutnjaka, kao i izveštaj sa protesta “1 od 5 miliona”.

U drugoj epizodi “Tačke ključanja” objavljena je uzbudljiva priča o odbrani parkića na Banovom brdu od štetočinskih ambicija investitora, kao i reportaže sa Parade ponosa i protestne akcije podizanja spomenika Goranu Vesiću na Trgu Republike. Izveštaj sa protesta ” 1 od 5 miliona” ovog puta je proširen osvrtom na studentsku akciju blokade Rektorata.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CRTA: Stav Olivere Zekić može se tumačiti kao poziv na medijsku pristrasnost

Beograd, 24. februar 2020. – Organizacija civilnog društva CRTA ocenila je da je čla…