Naslovna Vesti Srbija Tadić: U Kosovskoj Mitrovici predstava i srpske i albanske strane

Tadić: U Kosovskoj Mitrovici predstava i srpske i albanske strane

3 minuta za čitanje
0
1,405
Boris Tadić

Beograd, 27. mart 2018. – Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić uputio je otvoreno pismo javnosti u kojem je naveo da ga hapšenje Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici podseća na film "Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj".

Tadić je u saopštenju naveo da su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i predstavnici Srpske liste dobrovoljno preuzeli uloge u tom teatru, a da su učešće prihvatili i predstavnici druge strane Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

"Jučerašnji događaj je samo očekivan sled u nizu takvih predstava. Toliko očekivan da već i sam Vučić unapred objavljuje hitne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, a režimski mediji već imaju napisane opise događaja i pre nego što se dogode. Kao što i svaka predstava ima napisan scenario pred izvedbe", rekao je bivši predsednik Srbije.

Tadić je kazao da je jasno da dolazak srpske delegacije u Kosovsku Mitrovicu nije bio odobren, što je, kako je ocenio, posledica potpisivanja Briselskog sporazuma.

"I u Beogradu i u Prištini imamo na vlasti okorele profesionalne patriote, bez ikakve strategije i vizije mira i pomirenja, koje vodi jedna jedina ideja što čvršća autokratska vlast i sila kao temelj njene sigurnosti", kazao je Tadić i dodao da će od takve politike štetu trpeti Albanci, Srbi i sama Evropska unija.

On je ocenio da predsednik Vučić ima "taktiku koja se zasniva na paljenju nacionalistčkih požara i konflikta sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, a sada i sa pokrajinom Kosovo čiji je cilj da naciju okupi oko lika 'vođe spasioca'".

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Konvent: 2020. je bila teška godina za proces evropskih integracija

Beograd, 14. 10.2021. – Nacionalni konvent o EU (NKEU), kao i prethodnih  godina, iz…