Naslovna Politika Tatjani Lazarević i Slobodanu Georgievu novinarsko priznanje „Stanislav Marinković“

Tatjani Lazarević i Slobodanu Georgievu novinarsko priznanje „Stanislav Marinković“

2 minuta za čitanje
0
171
Tatjana Lazarević ,Slobodan Georgiev

Beograd, 5. jun 2019. – Urednica portala Kossev iz Kosovske Mitrovice Tatjana Lazarević i urednik BIRN i novinar Vremena Slobodan Georgiev ovogodišnji su dobitnici nagrade “Stanislav Staša Marinković”, koju dodeljuje list “Danas” povodom 9. juna, rođendana lista.

U obrazloženju žirija navodi se da su Tatjana Lazarević i Georgiev, svako na svoj način, autentične pojave u srpskom javnom prostoru i u poslednjih godinu dana izdvojili su se profesionalnim pristupom u nimalo lakim vremenima za medije, preneo je “Danas“.

Njihova hrabrost, pre svega, u profesionalnom radu, a isto tako u javnim nastupima, vraća nadu u profesiju koja se zbog nedemokratskog režima u Srbiji našla na kolenima“, navodi se u obrazloženju žirija.

U odluci je naglašeno da i Tatjana Lazarević u Kossevu i Georgiev u BIRN vode timove mladih posvećenih novinara, pa je ovo priznanje ne samo njima već svim novinarima koji ih prate u borbi za istinu i profesionalizam.

Nagrada, koja se sastoji od novčanog iznosa i plakete, laureatima će biti uručena u nedelju, 9. juna.

Nagradu “Stanislav Staša Marinković” dodeljivale su dnevne novine “Borba”, zatim “Naša Borba”, a od 2000. dnevni list “Danas”.

Stanislav Staša Marinković bio je glavni urednik “Borbe”, jedan od pionira slobodnog novinarstva u Srbiji, i predsednik Udruženja novinara Srbije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CINS: Privilegije za provladine medije i pored toga što krše profesionalne i etičke standarde