Naslovna Politika Televizija N1 dobitnik nagrade “Stanislav Staša Marinković” koju dodeljuje dnevni list “Danas”

Televizija N1 dobitnik nagrade “Stanislav Staša Marinković” koju dodeljuje dnevni list “Danas”

2 minuta za čitanje
0
47
TV N1

Beograd, 09. jun 2020. – Nagrada “Stanislav Staša Marinković” koju dnevni list “Danas” na svoj rođendan dodeljuje za novinarsku hrabrost, posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu dodeljena je danas TV N1.

Sve kroz šta N1 prolazi ne pokazuje samo da se ta televizija bavi profesionalnim novinarstvom, nego su to ljudi koji ulažu svoj integritet i ličnu hrabrost da bi se izborili za slobodu medija i izveštavanja“, istakao je prilikom dodele nagrade glavni i odgovorni urednik “Danasa” Dragoljub Draža Petrović.

On je istakao da je žiri “Danasa” ove godine prvi put odluči da se nagrada ne uruči pojedincima i naveo da je ovogodišnja nagrada pripala čitavom kolektivu N1.

U ime TV N1 nagradu je primio direktor programa te televizije Jugoslav Ćosić koji je čestitao “Danasu” što je uspeo da “preživi 23 godine, čuvajući uređivačku politiku i sopstvenu nezavisnost“.

Uz podsećanje da je ta televizija izložena pretnjama, napadima i etiketiranju, Ćosić je naglasio da uprkos svemu tome N1 nema nameru da menja uređivačku politiku.

Novčanu nagradu koju je TV N1 dobila, ta televizija će uplatiti u fond za lečenje sedmomesečne Lane Jovanović.

Nagradu “Nikola Burzan” ove godine su, takođe prvi put, ravnopravno podelila četiri dobitnika – novinar sportske rubrike Vladimir Živanović, šef prodajne službe Zoran Lazić, prelamač Aleksandar Milošević i novinarka rubrike kultura Aleksandra Ćuk.

Povelju “Prijatelj Danasa” ove godine dobio je književnik Bora Ćosić.

Jedan od osnivača “Danasa” Radomir Ličina je poručio da “nastavljaju putem koji su krenuli“.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Grupa Socijalisti i demokrate: Vučić bezobzirno ignorisao bezbednost građana radi političke koristi

Brisel, 08. jul 2020. – Grupa Socijalisti i demokrate (S&D) u Evropskom parlamentu (EP…