Naslovna Politika Tepić: Trivan prikriva podatke o opasnom otpadu

Tepić: Trivan prikriva podatke o opasnom otpadu

3 min read
0
395
Marinika Tepić

Obrenovac, 9. februar 2018. – Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić obelodanila je u Obrenovcu da među opasnim otpadom koji „putuje“ po Srbiji, jeste i otpad pančevačke Petrohemije.

Tepić je dodala i da dokazi o tome postoje, a da „ministar Trivan može o tome da pita i svoju suprugu koja je članica Nadzornog odbora te iste Petrohemije“.

''Poslednji je trenutak da ministar Trivan prestane da zamazuje oči javnosti time što, navodno, ne zna poreklo otpada'', rekla je narodna poslanica i dodala da  ako ona raspolažem konkretnim podacima da među putujućim otpadom jeste i opasan otpad pančevačke Petrohemije, i ako ona  dobro zna ko je potpisao te ugovore o protivzakonitom upravljanju otpadom, sigurna je da zna i ministar Trivan. Uostalom,smatra Marinka Tepić, ministar može da pita svoju suprugu koja je članica Nadzornog odbora upravo te iste Petrohemije.

Tepić je pozvala ministra za zaštitu životne sredine da „prestane da glumi superheroja“ u predizbornoj kampanji tako što „iznenada i šokantno otkriva putujući i zakopan otpad po Srbiji“, jer on vrlo dobro zna i čiji je otpad i gde je uskladišten.

Tražim od ministra da hitno objavi svu evidenciju kretanja opasnog otpada u Republici Srbiji, s obzirom da Ministarstvo ima te podatke. Trivan vrlo dobro zna da su svi generatori otpada, dakle proizvođači, vlasnici opasnog otpada, dužni da ministarstvo obaveštavaju o kretanju opasnog otpada i to 48 sati pre nego što izađe iz njihovih pogona i fabrika“, rekla je Tepić i dodala da su državni organi dužni građane obaveštavaju o svim informacijama od značaja za životnu sredinu, na šta ih obavezuju i zakoni, i odavno već ratifikovana Arhuska konvencija.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Cenzolovka: NUNS ne može da napada integritet novinara

Beograd, 21. oktobar 2018. –  Burna, na momente žestoka, uvredljiva, neprijatna…