Naslovna Politika Tracz (IREX Srbija): Nezavisni mediji u Srbiji treba da iskoriste potencijale novih tehnologija

Tracz (IREX Srbija): Nezavisni mediji u Srbiji treba da iskoriste potencijale novih tehnologija

2 minuta za čitanje
0
306
Evan Tracz

Beograd, 14. jul 2019. – Postoje mnogi razlozi za trenutno stanje nezavisnih medija u Srbiji – istorijski, politički, kulturni i ekonomski, ocenio je Evan Tracz, direktor USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija (SMS projekta) i direktor IREX-a u Srbiji.

Suština projekta „Jačanja okruženja za održivost medija“ jeste da podstakne nezavisne medije da menjaju svoje načine poslovanja, ažuriraju alate koje koriste kako bi doprli do svoje publike, ali i da dopru do svoje publike na način koji može uspostaviti ili ponovo uspostaviti odnos poverenja, ako žele da budu održivi na tržištu, izjavio je Tracz za Marketing mrežu.

Dodaje da nema sumnje da postoje prepreke, i političke i ekonomske, sa kojima se suočavaju mediji, ali i koji su, na mnogo načina, izvan njihove kontrole i ne mogu se rešavati sami ili kratkoročno.

Međutim, ukazuje Tracz, nezavisni mediji mogu da obnove svoje brendove, da uče od svoje publike koje informacije žele i kako to žele, koriste nove tehnologije kako bi iskoristili nove izvore prihoda, razvili dodatne biznise koji pomažu održavanju ukupne misije i razvijaju partnerstva sa drugim sličnim organizacijama, a sve u cilju poboljšanja svojih pozicija na tržištu.

Intervju sa direktorom IREX-a u Srbiji, u celosti, možete pročitati na portalu Marketing mreža.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Grupa Socijalisti i demokrate: Vučić bezobzirno ignorisao bezbednost građana radi političke koristi

Brisel, 08. jul 2020. – Grupa Socijalisti i demokrate (S&D) u Evropskom parlamentu (EP…