Naslovna Društvo Transparentnost Srbija: Retroaktivno na V.D. funkciji

Transparentnost Srbija: Retroaktivno na V.D. funkciji

2 minuta za čitanje
0
326
Transparentnost Srbija

Beograd, 27. april 2021. – Transparentnost Srbija pozvala je Republičko javno tužilaštvo da podnese tužbu ili pokrene upravni spor kojim bi se osporila zakonitost rešenja o retroaktivnom postavljanju na položaj vršioca dužnosti direktora Agencije za zaštitu životne sredine Filipa Radovića.

Vlada Srbije je na sednici 15. aprila 2021. godine postavila Radovića na položaj vršioca dužnosti direktora Agencije, ali retroaktivno na tri meseca, počev od 9. oktobra 2020. godine.

Pre toga, Radović je bio direktor Agencije od 22. februara 2013. godine do 19. marta 2015. godine, kada je prvi put postavljen na položaj vršioca dužnosti direktora, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, on je potom još 20 puta postavljan za vršioca dužnosti direktora, redovno na tri meseca, i jednom na šest meseci.

Transparentnost je tužilaštvu ukazala na zakonski okvir i da se na osnovu iznetog može pretpostaviti da je cilj bio da se retroaktivnim postavljanjem ozakone akti koje je Radović donosio dok nije imao pravo da donosi odluke, poput otkaza načelniku za pitanja kvaliteta vazduha u Agenciji Milenku Jovanoviću.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Partneri Srbija: Transparentnost u pravosuđu zavisi od pojedinaca

Beograd, 20. septembar 2022. – Na događaju “Korak napred ka boljoj komunikaciji prav…