Naslovna Politika Transparentnost Srbije o izjavi premijerke Brnabić i funkcionerskoj kampanji

Transparentnost Srbije o izjavi premijerke Brnabić i funkcionerskoj kampanji

2 min read
0
383
Transparentnost Srbija

Beograd, 28. decembar 2017. -Povodom izjave premijerke Ane Brnabić da je "fer" da šef države otvori neku investiciju "zato što je on uložio mnogo truda i energije da se dovedu neki od tih investitora", Transparentnost Srbija je saopštila da je još 2016. godine predložila uređivanje "funkcionerske kampanje", ali da još ništa nije poboljšano.

Ta organizacija je navela da nisu pobošljani ni zakoni, ni praksa, a da je stanje u mnogo čemu još gore nego tada, usled spornih pravnih stavova Agencije za borbu protiv korupcije i praktično nepostojećeg nadzora REM.

Neki od predloga se odnose na period van izborne kampanje, na zabranu učešća politički izabranih javnih funkcionera na promotivnim skupovima, u posetama, konferencijama koje organizuju organi vlasti tokom izborne kampanje, kao i drugim događajima namenjenim medijskoj promociji, osim kada je jasno naznačeno da je reč o aktivnosti koju sprovodi politička stranka, koalicija ili grupa građana koja učestvuje na izborima.

Drugi predlog je opšte uređivanje pojedinih aktivnosti organa vlasti i javnih funkcionera, da bi se smanjile mogućnosti za diskreciono odlučivanje od slučaja do slučaja, navodi se u saopštenju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…