Naslovna Civilno društvo Treća epizoda Tačke ključanja o aktuelnim dešavanjima u Srbiji

Treća epizoda Tačke ključanja o aktuelnim dešavanjima u Srbiji

2 minuta za čitanje
0
104
Podcast

Beograd, 24. septembar 2019. –  Podcast “Tačka ključanja” je koncipiran kao nedeljni presek aktuelnih dešavanja u Srbiji.

Tačka ključanja” je zamišljena kao razgovor, debata sa  posmatračima, učesnicima i organizatorima protesta.

Podcast Tačka ključanja uređuje i vodi Aleksandar Gubaš, koji se od kraja osamdesetih godina prošlog veka bavi istraživanjem protesta u Srbiji.

Autori programskog koncepta su Ilir Gaši i Aleksandar Gubaš.

prvoj epizodi “Tačke ključanja” objavljene  su priče o štrajku glađu stanara hotela Bristol, borbi za reke Stare planine i akcijama protiv uništavanju Košutnjaka, kao i izveštaj sa protesta “1 od 5 miliona”.

drugoj epizodi “Tačke ključanja” objavljena je uzbudljiva priča o odbrani parkića na Banovom brdu od štetočinskih ambicija investitora, kao i reportaže sa Parade ponosa i protestne akcije podizanja spomenika Goranu Vesiću na Trgu Republike. Izveštaj sa protesta ” 1 od 5 miliona” ovog puta je proširen osvrtom na studentsku akciju blokade Rektorata.

U trećoj epizodiTačke ključanja” govori se o protestu protiv MHE u Pionirskom parku, kao i klimatskom protestu mladih Petkom za budućnost, ali protestu protiv seče drveća u naselju Braće Jerković. Pored navedenog, govori se i o protestu protiv akademskih falsifikata. U ovoj epizodi je objavljen i pregled protesta širom sveta

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CRTA: Stav Olivere Zekić može se tumačiti kao poziv na medijsku pristrasnost

Beograd, 24. februar 2020. – Organizacija civilnog društva CRTA ocenila je da je čla…