Naslovna Kultura Treći festival dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom Srbije

Treći festival dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom Srbije

2 min read
0
698

Društvo za cerebralnu paralizu Valjevo organizuje Treći festival dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom Srbije pod nazivom "I mi imamo talenat" – FOSI. Festival će se održati 31. oktobra 2015. godine u Centru za kulturu Valjevo sa početkom u 18 časova.

Festival će otvoriti pozorišna predstava "Neša i Kristina" u izvođenju dramske sekcije Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Šabac, a potom će nastupati Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice koji će scenskim kolažem monoloških formi izvesti performans "Slušaj, imam nešto da ti kažem".

Festival će zatvoriti pozorišna predstava "Besparica" po istoimenom originalnom delu Novaka Novaka, a u adaptaciji i režiji Ljubivoja Buba Markovića. Predstavu će izvesti članovi dramske sekcije Društva za cerebralnu paralizu Valjevo i Udruženja dramskih, muzičkih, audio i video stvaralaca "Milovan Glišić" Valjevo.

Ulaz za posetioce je slobodan.

Pokrovitelj Festivala je Grad Valjevo, a održavanje Festivala podržali su: Ministarstvo za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja, Udruženje dramskih, muzičkih, audio i video stvaralaca "Milovan Glišić" Valjevo i Centar za kulturu Valjevo.

Cilj festivala  je da se pokažu dostignuća osoba sa invaliditetom koje igraju u pozorišnim predstavama i njihov aktivizam, a samim tim i inkluziju osoba sa invaliditetom kako u kulturi tako i u svim sferama života u društvenoj zajednici.

Izvor: Klub OSI Valjevo

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Šabić: Javno iznošenje ličnog stava o kršenju društvenih pravila ne može i ne sme se zabraniti ni jednom pojedincu, pa ni Povereniku

Beograd, 15. oktobar 2018. – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaš…