Naslovna Civilno društvo Trening za trenere iz oblasti medijske i informacione pismenosti

Trening za trenere iz oblasti medijske i informacione pismenosti

4 minuta za čitanje
0
579
radionica

Novi Sad/Podgorica, 21. avgust 2018. – Tokom septembra i oktobra, u Novom Sadu i Podgorici, biće organizovani treninzi za trenere iz oblasti medijske i informacione pismenosti.

Naime, u Novom Sadu, 16. i 17. septembra 2018. Novosadska novinarska škola je organizator treninga, dok Institut za Medije Crne Gore organizuje u Podgorici,  4. i 5. oktobra 2018, trening za trenere iz oblasti medijske i informacione pismenosti.

Radni jezik treninga je engleski, od učesnika se očekuje odlično poznavanje engleskog jezika.

Trening je namenjen onima koji imaju iskustva u pripremi i držanju treninga, radionica, javnih nastupa, i sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti:

  • Medija (novinari/ke, urednici/e, akademski radnici/e, osobe angažovane u medijskoj produkciji, osobe angažovane u nevladinim organizacijama koje se bave medijima);
  • Bibliotekarstva;
  • IT tehnologija (web developeri, UX eksperti/kinje, osobe angažovane u nevladinim organizacijama aktivnim na polju otvorenih podataka i transparentnosti);
  • Obrazovanja (nastavnici/e u osnovnim školama, profesori/ce u srednjim školama i fakultetima društvenih i informatičkih profila, osobe angažovane u NVO aktivnim na polju obrazovnih politika i obrazovanja).

Izabrani/e učesnici/e treninga biće angažovani kao treneri/ce Instituta za medije u radu sa lokalnim nevladinim organizacijama koje žele da se bave medijskom i informacionom pismenošću. Trening će trajati dva radna dana, i prisustvo na oba radna dana je obavezno. Trening će kombinovati prezentacije trenera iz Srbije i Velike Britanije, sa praktičnim radom samih učesnika/ca i pripremom radionica za lokalne NVO.

Za učesnike/ce van Podgorice/Novog Sada, troškovi puta i smeštaja su pokriveni od strane organizatora.

Zainteresovani/e za učešće na treningu u Novom Sadu mogu se prijaviti tako što će na e-mail milica@novinarska-skola.org.rs najkasnije do 01.09.2018. poslati popunjen aplikacioni formular i biografiju.

Zainteresovani/e za učešće na treningu u Podgorici mogu se prijaviti tako što će na e-mail imcg@mminstitute.org najkasnije do 21.09.2018. poslati popunjen aplikacioni formular i biografiju.

Trening se organizuje u okviru regionalnog programa “Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu’’, uz podršku Evropske komisije.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNS se povlači iz komisija na konkursima Ministarstva kulture zbog privilegovanja nereprezentativnih udruženja

Beograd, 15. februar 2020. – Izvršni odbor Udruženja novinara Srbije (UNS) odlučio j…