Naslovna Civilno društvo Tribina ”Zaštita dece od nasilja”

Tribina ”Zaštita dece od nasilja”

3 minuta za čitanje
0
714

Niš, 08. april 2017. (SOS Dečija sela Srbija) – Tokom 2016 u Srbiji je više od 6850 slučajeva nasilja nad decom prijavljeno Centrima za socijalni rad, podaci su Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Zanemarivanjem, zloupotrebom, zlostavljanjem i nasiljem dolazi do povrede jednog od osnovnih ljudskih prava deteta – prava  na život, opstanak i razvoj.

Centar za podršku porodici “Putokaz” u ponedeljak, 10. aprila, u Medija centru Niš, obeležava tri godine rada i organizuje tribinu “Zaštita dece od nasilja.”

Na tribini, koja je namenjena profesionalcima iz vladinih i nevladinih organizacija, i onima koji pružaju usluge podrške deci žrtvama nasilja, biće reči o primeni Protokola za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja, prepoznavanju nasilja i odgovoru institucija na nasilje. Učesnici tribine, pokušaće da, kroz zajednički rad donesu predloge za unapređenje saradnje organizacija, kada je u pitanju zaštita dece od nasilja.

O lekcijama koje su, kroz rad Centra “Putokaz” tokom prethodne tri godine naučene u praksi, govoriće Ana Anačkov, koordinatorka ovog Centra, dok će podatke o Primeni Protokola o zaštiti dece od zlostavljanja i zanemarivanja u okviru Fondacije SOS Dečija sela Srbija izneti Tanja Marović, savetnica za razvoj programa u ovoj organizaciji.

Kako izgleda odgovor institucija kada je u pitanju nasilje nad decom pojasniće Marijana Dinić i Marija Rajković iz Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ i predstavnik MUP-a Niš, dok će o mogućnostima za saradnju institucija i organizacija govoriti Violeta Blagojević, direktorka Centra za porodični smštaj i usvojenje Niš.

Centar za podršku porodici “Putokaz”, Niš usmeren  je na preventivni rad sa socijalno i ekonomski ugroženim porodicama, kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodice i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CRTA: Stav Olivere Zekić može se tumačiti kao poziv na medijsku pristrasnost

Beograd, 24. februar 2020. – Organizacija civilnog društva CRTA ocenila je da je čla…