Naslovna Društvo Trifunović: Ne smeju se zaboraviti imena 157 poslanika koji već dva puta glasaju protiv zakona koji bi regulisao lečenje dece u inostranstvu

Trifunović: Ne smeju se zaboraviti imena 157 poslanika koji već dva puta glasaju protiv zakona koji bi regulisao lečenje dece u inostranstvu

8 minuta za čitanje
0
13,229
Sergej Trifunović

Beograd, 10. oktobar 2018. – Fondacija nema nikakve političke konotacije, već prikuplja novac za lečenje dece, ona postoji jer je država nesposobna, ili, još gore, ne želi time da se bavi, izjavio je FoNetu osnivač Fondacije “Podrži život”, glumac Sergej Trifunović.

On je, u okviru serijala razgovora Bez rukavica, objasnio da je krivična prijava za zloupotrebe protiv njega podneta samo u tabloidu, pošto za pravu nema elemenata.

Trifunović je rekao da ga, posle najave ministra Zlatibora Lončara da se ispita rad Fondacije, niko nije kontaktirao iz Antikorupcijskog tima Ministarstva zdravlja.

Kako kaže, nisu ga kontaktirali ni nadležni organi posle navodne krivične prijave, koju je podnela organizacija iz Trstenika Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost”.

Trifunović, ipak, očekuje inspekciju i poziva je da dođe i proveri rad Fondacije.

Pošto je inspekcija bila u Investicionom fondu Ilirika, u koji je Fondacija ulagala novac, “uzeli su njihove papire, čekamo da dođu kod nas, sve je na izvol’te”, istakao je Trifunović, koji čeka potvrdu o regularnom radu, “pošto neće naći ništa”.

Onda će morati to da nam potpišu i mi ćemo uramiti”, najavio je on i konstatovao da je cela ta priča “dizanje prašine”.

Stav mene i mog advokata je da tužba zapravo ne postoji, ona je podneta u tabloidima, uveren je Trifunović.

Prema njegovim rečima, i osoba koja obavlja funkciju ministra zdravlja u sred Skupštine iznosi optužbe utemeljene na pisanju tabloida.

Šta je tabloid? Vrhovni sud? Izgleda da je to ozbiljna instanca, tako da ta tužba postoji, za sad, samo u tabloidu i mislim da neće do nje ni doći”, smatra Trifunović.

Pošto znaju da tu nema elemenata za krivičnu prijavu, on ponavlja da je neće ni podneti, “samo mažu oči nesrećnom narodu, pokušavajući da bace prašinu u oči, ali na to više niko ne naseda”.

Od kada je počela ova prljava kampanja, nikada više uplata nismo imali, istakao je Trifunović, kome je još draže što je na društvenim mrežama broj Fondacije 5757 postao simbol otpora.

Trifunović smatra da je na meti tabloida zbog toga što je protiv svega što radi vlast, a “radi grozne stvari”.

Za Trifunovića je dovoljno grozno to što 157 poslanika većine, čija se imena ne smeju zaboraviti i treba ih stalo ponavljati, već drugi put glasaju protiv zakona koji bi regulisao lečenje dece u inostranstvu i predloga da se novac od kockarnica usmeri na bolesnu decu.

Prema njegovom stavu, to znači da poslanici ne žele da se deca leče, ali zato zdušno raspravljaju o zaštiti retkih vrsta slepih miševa, što je tačka dnevnog reda tekućeg zasedanja parlamenta.

Dragi Srbi zapitajte se za koga ste glasali”, poručio je Trifunović, ali je naglasio da Fondacija nema nikakve političke konotacije.

Prikuplja novac za lečenje dece, a postoji zato što je država nesposobna, ili još gore, ne želi da se time bavi, ocenio je Trifunović i primetio da “ne postoji razlog zašto bi neko, pobogu, glasao protiv Zojinog ili Aleksinog zakona…

Oni po difoltu glasaju, kao ovce, samo zato što ti zakoni dolaze iz opozicije i to je najstrašnije”, ukazao je Trifunović.

To ga čini besnim, kao građanina, koji jeste političan, a koji je osnovao Fondaciju koja je apolitična i radi apsoulno legalno.

Sve što se dešava ne služi na čast nikome, predočio je Trifunović i pozvao humane građane Srbije da nastave da šalju poruke za lečenje dece i da ne čitaju novine, već razmišljaju svojom glavom.

Uprkos navodima o malverzacijama, on tvrdi da imidž Fondacije “Podrži život” nije narušen.

Jedino je ljut na tabloide, jer su maltretirali roditelje bolesne dece, inače im je vrlo sam zahvalan.

Učinili su za Fondaciju više nego što sam ja za ove četiri godine, rekao je Trifunović i zaključio da je za Fondaciju sada čuo i ko nije čuo i šalje poruke ko ih nikad nije slao.  Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Stefanović izgubio sudski spor

Beograd, 11. jul 2020.- Apelacioni sud u Beogradu po drugi put poništio je presudu Višeg s…