Naslovna Politika Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu za nabavku jelke od 83.000 evra

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu za nabavku jelke od 83.000 evra

3 min read
0
556
novogodišnja jelka

Beograd, 2.jul 2018. – Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu protiv gradskog funkcionera Darka Glavaša i direktora firme "Keep light d.o.o" Radovana Đumića.

Krivična prijava je bila podneta, zbog kako se navodi, malverzacija pri kupovini jelke za proslavu Nove godine u glavnom gradu u iznosu od 83.000 evra.

Inicijativa je navela da je prijavu podnela jer su Glavaš i Đumić "sklopili dogovor o raspisivanju tendera na taj način da uslovi javne nabavke budu tako precizno određeni da ih može ispuniti samo privredno društvo Keep light d.o.o" i zbog toga što "cena javne nabavke višestruko prevazilazi stvarnu i realnu vrednost novogodišnje jelke".

"Na taj način je oštećen budžet Grada Beograda a Darko Glavaš i Radovan Đumić, odnosno Keep light d.o.o pribavili su protivpravnu imovinsku korist", navodi se u saopštenju.

Inicijativa je podsetila da je povodom "malverzacija" sa novogodišnjom rasvetom u Beogradu, ranije podnela dve krivične prijave protiv Javnog preduzeća "Javno osvetljenje", odgovornih ljudi Gradske uprave i direktora firme "Keep light d.o.o", zbog kako se navodi, nabavke 2016. i nabavke 2017. godine.

"Grad Beograd novogodišnju rasvetu nabavlja od firme 'Keep light d.o.o' još od 2002. godine. U prethodne dve godine na četiri tendera ovaj ponuđač je bio i jedini koji je mogao da učestvuje na tenderu", piše u saopštenju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Hrvatska nije glavni kočničar ulaska Srbije u EU

Brisel, 23. septembar 2018. – Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Nemačka, koje žele…