Naslovna Politika TV N1: Izvršna vlast i Skupštinu Srbije pretvorila u platformu za obračun sa nezavisnim medijima

TV N1: Izvršna vlast i Skupštinu Srbije pretvorila u platformu za obračun sa nezavisnim medijima

2 minuta za čitanje
0
450
TV N1

Beograd, 26. jul 2019. – Redakcija televizije N1 saopštila je da je izvršna vlast u Srbiji na najgrublji način i samu Skupštinu Srbije pretvorila u platformu za obračun sa nezavisnim medijima.

Samo dva meseca posle poslednjeg godišnjeg izveštaja Evropske komisije o Srbiji u kojem je stanje medijskih sloboda ocenjeno kao loše i bez napretka, zbog čega Evropska unija izražava ozbiljnu bojazan, izvršna vlast u Srbiji nedvosmisleno pokazuje da nema nameru da bilo šta menja, piše u saopštenju.

Naprotiv, iz dana u dan pojačava pritiske na N1 i preostale nezavisne medije, pokazujući jasno da neće stati do njihovog potpunog istrebljenja, navodi se u saopštenju te redakcije.

Poslanici vladajuće koalicije, umesto da raspravljaju o dnevnom redu, prošle nedelje su satima u republičkom parlamentu napadali televiziju N1 i druge nezavisne medije.

Sednica parlamenta na kojoj su premijerka i ministri odgovarali na poslanička pitanja, u velikoj meri je isto iskorišćena za seriju novih optužbi, napada i pritisaka na televiziju N1.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, odgovarajući na poslanička pitanja, potvrdila da je televizija N1 registrovana u Luksemburgu, ali da se ne emituje protiv zakona Srbije.

Poslanici vladajuće koalicije su, u očigledno sinhronizovanoj i režiranoj akciji uz pomoć ministara i premijerke, nastavili sa kampanjom protiv N1.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Skupština Srbije izabrala nove članove REM-a

Beograd, 14. februar 2020. – Skupština Srbije izabrala je Slobodana Cvejića i Višnju…