Naslovna IT Društvene mreže Tviter blokira poruke o teorijama zavere koje vezuju pandemiju za 5G

Tviter blokira poruke o teorijama zavere koje vezuju pandemiju za 5G

2 minuta za čitanje
0
570
Twitter

San Francisko, 25. april 2020. – Društvena mreža Tviter  skloniće poruke koje podstiču na štetne aktivnosti.

To se posebno odnosi na pozive za uništavanje antena 5G posle teorija zavere koje govore da je ta nova tehnologija povezana sa širenjem novog korona virusa.

Proširili smo uputstva na neproverene navode koji podstiču ljude na štetne aktivnosti koje mogu da dovedu do uništavanja ili oštećenja infrastrukture 5G, ili izazovu opštu paniku, socijalne pokrete ili nerede velikih razmera“, napisao je tim zadužen za bezbednost te društvene mreže.

Kao primer Tviter navodi sledeću poruku „5G izaziva korona virus… idite i uništite prenosne antene u vašoj okolini“.

Posle širenja ovakvih poruka preko društvenih mreža ili poruka kao što su Vocap (WhatsApp) više antena je napadnuto u nekoliko evropskih zemalja. Britanska vlada je čak sredinom aprila osudila „glupu teoriju zavere“.

Među porukama koje će se brisati sa Tvitera su i poruke koje izazivaju paniku kao na primer „Nacionalna garda je upravo objavila da neće biti isporuka hrane dva meseca, trčite što pre u radnje i kupite sve“.

Društvene mreže sada imaju sve više inicijativa u pokušaju da ograniče širenje lažnih informacija o pandemiji Kovida-19.

Tviter je naveo da je povukao 2.230 poruka koje su sadržale lažne i potencijalno opasne informacije od kada su uvedeni stroži kriterijumi 18. marta.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvene mreže
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Net patrola: Onlajn platforma za prijavu seksualnog sadržaja sa maloletnim licima na internetu

Novi Sad, 09. avgust 2022. – Centar za nestalu i zlostavljanu decu pokrenuo je “Net …