Naslovna Vesti Srbija U Beogradu zakazana građanska protestna šetnja “Stop krvavim košuljama”

U Beogradu zakazana građanska protestna šetnja “Stop krvavim košuljama”

3 minuta za čitanje
0
480
STOP krvavim košuljama

Beograd, 7. decembar 2018. –  Protestna šetnja "Stop krvavim košuljama" počinje u subotu 8.12. u Beogradu, sa Platoa ispred Filozofskog fakulteta u 18 časova.

Prisutnima obratitiće se Duško Vujosevic,  Mirjana Karanović i Branislav Trifunović.

Odatle će se kolona uputiti do Narodne skupštine i RTS-a u Takovskoj, preko Svetogorkse i Makedonske, sa završetkom kod Staklenca.

Organizatori žele da ovom građanskom protestnom šetnjom pokažu da protiv svakog vida nasilja koje trenutna vlast vrši nad građanima Srbije, bilo da je to fizičko, verbalno, medijsko nasilje ili pritisci na pojedince.

Konkretan povod za iskazivanje građanskog nezadovoljstva na ulicama je i napad u Kruševcu na Borka Stefanovića, ali i podsećanje na sve napadnute građane, novinare, aktiviste civilnog sektora i političare.

Nakon ovog napada, u Kruševcu je organizovana građanska protestna šetnja građana i građanki u ujedinjene opozicije.

Podsećamo i da je u prostorijama Opštine Stari grad održan  Skup solidarnosti povodom fizičkog napada u Kruševcu na predsednika Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Borka Stefanovića.

Protest je bez stranačkih obeležja, na kome će učešće uzeti studenti, građani, svi ugnjetavani, sindikati, lokalni pokreti i opozicija.

Svoj dolazak, pored nezadovoljnih građana, aktivista i studenata, najavili su i Vojni Sindikat Srbije, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, Lokalni front, Građanski front, Ne davimo Beograd,  Savez za Srbiju, Pokret Centra, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka i Nova stranka.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Evropska komisija predstavila Akcioni plan za promociju rodne ravnopravnosti i osnaživanje žena

Brisel, 25. novembar 2020. – Evropska komisija je predstavila Akcioni plan za promoc…