Naslovna Borba protiv korupcije U okviru projekta Otvorena vrata pravosuđa objavljen vodič “Kako da prijavim korupciju”

U okviru projekta Otvorena vrata pravosuđa objavljen vodič “Kako da prijavim korupciju”

2 minuta za čitanje
0
248
Otvorena vrata pravosuđa

Beograd, 29. septembar 2019. – Tim Transparentnost Srbija je, u okviru projekta Otvorena vrata pravosuđa, priredio vodič “Kako da prijavim korupciju“.

Podsećamo, internet platforma Otvorena vrata pravosuđa je digitalni portal edukativnog karaktera, kreiran da omogući građanima lakše informisanje o pravosuđu.

Vodič „Kako da prijavim korupciju” namenjen je svakome ko se suoči s korupcijom i razmišlja da je prijavi, navode autori.

Pošto postupanje može da se razlikuje u zavisnosti od načina saznanja, prirode događaja, posla koji obavljamo, informacija koje su nam poznate, mogućih posledica u slučaju prijavljivanja i zainteresovanosti za slučaj, tako se razlikuju i saveti koje dajemo” piše u uvodnom tekstu vodiča.

Autori su nastojali da obuhvate što širi krug mogućih situacija i dilema s kojima se građani i građanke suočavaju.

Autorski tim ukazuje da je svrha vodiča informativna i da će za vođenje pravnog postupka možda biti potrebno da se zatraži dodatna stručna pomoć ili pravni savet.

Portal Otvorena vrata pravosuđa otvoren je da zainteresovanim građanima i građankama pruži sva dodatna objašnjenja i informacije.

Projekat u okviru kojeg je pokrenut portal Otvorena vrata pravosuđa realizuje koalicija koju čine 12 organizacija koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije, kao i strukovna udruženja pravosuđa.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

KRIK: Novi Folićevi poslovi sa starim poznanicima

Beograd, 21. maj 2020. – U vreme dok je bio prvi urbanista Grada Beograda Milutin Fo…