Naslovna Društvo U prodaji 36. broj magazina LICEULICE

U prodaji 36. broj magazina LICEULICE

4 minuta za čitanje
0
624
Liceulice

Beograd, 21. april 2017. – Na ulicama je novi, 36. broj magazina Liceulice, koji, kao što je poznato, prodaju osobe sa margina našeg društva.

Osim mogućnosti da pošteno zarade za život, za prodavce Liceulice znači i sigurno utočište u kom će dobiti razne druge vrste podrške, od psihosocijalne, preko materijalne, do raznih obuka i kurseva koji će im pomoći da izađu iz krize u kojoj su se našli.

U 2017. Liceulice tim nastavlja, da iz meseca u mesec, zapošljava sve više prodavaca, a novi broj je štampan u, do sada, najvećem tiražu od devet hiljada primeraka!

U 36. broju je  jedna važna tema o kojoj se ne priča dovoljno, a pogotovo ne na pravi način, a to je femicid i nasilje nad ženama.

Magazin Liceulice donosi veliki broj tekstova koji objašnjavaju razne aspekte ovog problema, a broj je finansiran zahvaljujući podršci Rekonstrukcija Ženskog Fonda. Da femicid nije tek stvar crne hronike, već posledica do kraja izvedene patrijarhalne logike, pokazuje u svom tekstu Lara Končar; Dina Čubrić daje primere rodnog nasilja u jeziku, Vanja Macanović bavi se novim pravnim rešenjima u slučajevima nasilja u porodici, a Tanja Ignjatović objašnjava zašto sigurne kuće nisu pravedno rešenje.

Liceulice tim je priredio je i „Rečnik svakodnevnog seksizma“, sa nekim mogućim odgovorima na svakodnevne situacije u kojima se susrećemo sa seksističkim govorom. Tema broja je ispraćena i kroz vizuelne sadržaje – naslovnu stranu dizajnerke Sanje Polovine, i fotografije Goranke Matić.

U stalnoj rubrici "Priče sa margine" Liceulice tim  predstavlja novu prodavačicu, fakultetski obrazovanu Svetlanu Petrović, koja sa kupcima može da razgovara na nekoliko svetskih jezika. 

Podsećamo, organizacija Liceulice deluje po principu fonda namenjenog ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika marginalizovanih grupa, a u najvećoj meri se oslanjaju na podršku građana i firmi. Kao i do sada, možete da podržite Liceulice na način kakav vam najviše odgovara. Kupujte magazin od prodavačica i prodavaca, pretplatite se, donirajte u skladu sa svojim mogućnostima, ili poručite majicu iz aktivističke kolekcije Štenderaj. Ukoliko živite u inostranstvu, postoji i mogućnost da plaćanje izvršite i preko servisa Paypal.

 

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Srbija pokazala visok stepen nepostupanja po presudama Evropskog suda za ljudska prava

Beograd, 19. februar 2020. – Evropska mreža za implementaciju (European Implementati…