Naslovna IT Događaji U susret konferenciji „Digitalna transformacija industrije u Srbiji“

U susret konferenciji „Digitalna transformacija industrije u Srbiji“

4 minuta za čitanje
0
662
SEE-IT Samit 2018.

Novi Sad, 30. avgust 2018. – Kao deo SEE-IT SUMMIT-a, prvog internacionalnog događaja u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, 8. novembra 2018. godine u Novom Sadu, održaće se konferencija  „Digitalna transformacija industrije u Srbiji“ (“Digital Transformation of the Industry in Serbia”).

Podsećamo, od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu biće održan sajam informacionih tehnologija SEE-It Samit.

Konferenciju će pratiti radionice i konsultantski sastanci, sa posebnim osvrtom na automobilsku industriju, poljoprivredu, mašinsko inženjerstvo i logistiku, a celokupni program biće besplatan, do popunjavanja raspoloživih kapaciteta.

Program je, pre svega, namenjen svima iz privatnog sektora, odnosno kompanijama koje planiraju da iniciraju sopstvenu digitalnu transformaciju, ili su zainteresovane za konsultaciju u vezi sa izradom digitalne mape puta“ kaže vodeći savetnik GIZ-a za projekat razvoja privatnog sektora u Srbiji, Jürgen Kappenmann.

Tim Centra za digitalnu transformaciju i sertifikovani konsultanti za digitalizaciju predstaviće ulogu i portfolio usluga Centra, kao i mogućnosti za kompanije da dobiju posebne pakete podrške u narednim godinama. Naročito će detaljno biti objašnjeni koncept i ideja digitalnih putokaza u kojima se sumiraju glavna polja delovanja na koje bi kompanija trebalo da se fokusira u bliskoj budućnosti, u kombinaciji sa detaljnim strategijama za polja pojedinačnih aktivnosti. Dakle, ovaj digitalni putokaz je polazna tačka konsultantskog procesa i pozivamo svaku kompaniju da iskoristi priliku da dobije jedan takav strateški dokument, besplatno.“

U prepodnevnom delu konferencije, srpski i nemački stručnjaci prezentovaće internacionalne trendove, studije slučaja u Srbiji, kao i aktuelne alate i rešenja. U popodnevnom delu konferencije, biće održani konsultantski sastanci sa stručnjacima i individualni B2B susreti.
 

U osnovi, digitalna transformacija – jednostavno govoreći – ima dva glavna elementa: tehnički i kulturno-poslovni. Taj drugi element je još bitniji, jer će promeniti način na koji ljudi u svojoj kompaniji i duž vrednosnih lanaca, zajedno sa kupcima, dobavljačima i čak konkurentima, sarađuju i menjaju svoje poslovne modele. Dakle, ako nemate ljude koji su voljni i otvoreni da se bave ovom digitalnom promenom, da izazovu sebe i sve u kompaniji, sigurno ćete nazadovati ili čak propasti. Za nekoliko godina, svi poslovi će sve više biti „digitalni““,objašnjava Jürgen Kappenmann.

Intervju sa Jürgenom Kappenmannom, na temu digitalne transformacije industrije u Srbiji, u celosti možete pročitati na zvaničnom sajtu SEE-IT SUMMIT-a.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Događaji
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNS dodelio nagrade najboljim novinarima u 2020. godini

Beograd, 21. decembar 2020.  – Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je novinarske…