Naslovna Civilno društvo U susret međunarodnom danu porodice

U susret međunarodnom danu porodice

2 minuta za čitanje
0
876

Beograd, 12. maj 2017.(SOS Dečija sela Srbija) – Mobilni edukativni tim „Super autobus“ organizovaće u subotu, 13.05, od 12 do 14 časova, u gradskom parku Čair u Nišu kreativnu radionicu „U susret Međunarodnom danu porodice“.

Pored druženja sa decom, edukativnih i zabavnih aktivnosti, za sve koji to žele, biće organizovano porodično fotografisanje.

Međunarodni dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ustanovila, sa ciljem afirmacije porodice i porodičnih vrednosti i podizanja svesti o problemima i pitanjima porodice.

„Super autobus“ tim, kao jedan od programa SOS Dečijih sela Srbija, organizacije čija je misija da svako dete treba da raste u porodici, okruženo sigurnošću, ljubavlju i šansom da ostvari sve svoje potencijale, uoči Međunarodnog dana porodice, kroz svoje aktivnosti podseća na značaj porodice za rast i razvoj deteta.

“Super autobus” je pokretni edukativni centar za rad sa decom, koji obilazi opštine u Srbiji, pružajući deci iz socijalno isključenih i marginalizovanih grupa mogućnost da, kroz igru, razumeju i savladaju različite poteškoće koje stoje na putu odrastanja.

Aktivnosti „Super autobusa“ održavaju se na javnim prostorima dostupnim deci – u parkovima, na trgovima, kao i u vrtićima, školama, omladinskim centrima, domovima kulture, mesnim zajednicama, domovima za decu, bolnicama i drugim ustanovama koje rade sa decom i mladima.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…