Naslovna Civilno društvo Udruženje “Šansa za roditeljstvo” organizuje Međunarodni Festival o vantelesnoj oplodnji

Udruženje “Šansa za roditeljstvo” organizuje Međunarodni Festival o vantelesnoj oplodnji

3 min read
0
272
beba

Beograd, 13. septembar 2018. – Udruženje Šansa za roditeljstvo organizuje Međunarodni Festival o vantelesnoj oplodnji za sve građane Srbije, pod sloganom „Niste sami“.

Kako bi se svi parovi na vreme i adekvatno informisali i edukovali, jedinstveni festival održaće se u Envoy Conference Sali u Beogradu, u subotu 22. septembra, a na kome će ulaz biti potpuno besplatan.

Festival će na jednom mestu okupiti preko 40 najuticajnih stručnjaka za VTO procese u zemlji, regulatorna tela, farmaceutske kompanije, a osim predavanja i panela, sesija sa pitanjima i odgovorima i izložbenih štandova, za sve zainteresovane biće tokom celog dana obezbeđene besplatne konsultacije sa lekarima u posebnoj intimnoj atmosferi.

Na šest panel diskusija eminentni stručnjaci će otvoreno govoriti o temama: VTO između marketinga i nauke, statusu VTO-a u Srbiji i donacija reproduktivnih ćelij, da li su dodatne analize potreba ili ne, da li se potencijalni roditelji posmatraju samo kroz brojeve, kao i kolika je kooperativnost i nekooperativnost lekara kada je reč o jednoj VTO proceduri.

Po uzoru na slične manifestacije koje se održavaju širom Evrope, Udruženje je odlučilo da pokrene festival ovakvog karaktera i na domaćim prostorima, kako bi na jednom mestu okupio sve priznate stručnjake iz oblasti reproduktivne medicine iz zemlje i inostranstva. U nameri da dobiju prave informacije i adekvatne savete, svi parovi moći će da prisustvuju diskusijama i dobiju konkretne odgovore na pitanja na besplatnim konsultacijama koje će trajati sve vreme Festivala, od 10h do 19h, a za koje se mogu prijaviti putem sajta“, istakla je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo.

U Srbiji, 400.000 parova bori sa problemom neplodnosti.

Na Festivalu će sve prisutni imati mogućnost da opišu ili nacrtaju svoja najdublja osećanja i na taj način doprinesu kreiranju Zida nade, koje ima za cilj da pomogne svim potencijalnim roditeljima da prebrode najteže trenutke. Na taj način, svim pojedincima i parovima Udruženje još jednom želi da dokaže da Nisu sami, u borbi za potomstvo.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Preteće pismo stiglo na adresu novopazarskog Sandžačkog odbora za ljudska prava

Novi Pazar, 18. februar 2019. – Nevladina organizacija „Sandžački odbor za za&…