Naslovna Civilno društvo Udruženje “Šansa za roditeljstvo” organizuje Međunarodni Festival o vantelesnoj oplodnji

Udruženje “Šansa za roditeljstvo” organizuje Međunarodni Festival o vantelesnoj oplodnji

3 minuta za čitanje
0
977
beba

Beograd, 13. septembar 2018. – Udruženje Šansa za roditeljstvo organizuje Međunarodni Festival o vantelesnoj oplodnji za sve građane Srbije, pod sloganom „Niste sami“.

Kako bi se svi parovi na vreme i adekvatno informisali i edukovali, jedinstveni festival održaće se u Envoy Conference Sali u Beogradu, u subotu 22. septembra, a na kome će ulaz biti potpuno besplatan.

Festival će na jednom mestu okupiti preko 40 najuticajnih stručnjaka za VTO procese u zemlji, regulatorna tela, farmaceutske kompanije, a osim predavanja i panela, sesija sa pitanjima i odgovorima i izložbenih štandova, za sve zainteresovane biće tokom celog dana obezbeđene besplatne konsultacije sa lekarima u posebnoj intimnoj atmosferi.

Na šest panel diskusija eminentni stručnjaci će otvoreno govoriti o temama: VTO između marketinga i nauke, statusu VTO-a u Srbiji i donacija reproduktivnih ćelij, da li su dodatne analize potreba ili ne, da li se potencijalni roditelji posmatraju samo kroz brojeve, kao i kolika je kooperativnost i nekooperativnost lekara kada je reč o jednoj VTO proceduri.

Po uzoru na slične manifestacije koje se održavaju širom Evrope, Udruženje je odlučilo da pokrene festival ovakvog karaktera i na domaćim prostorima, kako bi na jednom mestu okupio sve priznate stručnjake iz oblasti reproduktivne medicine iz zemlje i inostranstva. U nameri da dobiju prave informacije i adekvatne savete, svi parovi moći će da prisustvuju diskusijama i dobiju konkretne odgovore na pitanja na besplatnim konsultacijama koje će trajati sve vreme Festivala, od 10h do 19h, a za koje se mogu prijaviti putem sajta“, istakla je Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo.

U Srbiji, 400.000 parova bori sa problemom neplodnosti.

Na Festivalu će sve prisutni imati mogućnost da opišu ili nacrtaju svoja najdublja osećanja i na taj način doprinesu kreiranju Zida nade, koje ima za cilj da pomogne svim potencijalnim roditeljima da prebrode najteže trenutke. Na taj način, svim pojedincima i parovima Udruženje još jednom želi da dokaže da Nisu sami, u borbi za potomstvo.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

Banjaluka, 23. septembar 2022. – Otvorene su prijave za Regionalnu novinarsku nagrad…