Naslovna Vesti Srbija UG: Vlast u Srbiji sprovodi kontinuiranu negativnu kampanju protiv kompanije SBB

UG: Vlast u Srbiji sprovodi kontinuiranu negativnu kampanju protiv kompanije SBB

3 minuta za čitanje
0
381
United Group

Beograd, 8. jul 2019. – Vlast u Srbiji sprovodi kontinuiranu negativnu kampanju protiv kompanije SBB, uprkos činjenici da su njeni vlasnici renomirane međunarodne investicione kompanije BC Partners i KKR koji su među najvećim investitorima u Srbiji, ukazuje u saopštenju Junajted grupa.

Prema saopštenju, vlast protiv SBB ne bira sredstva u  korišćenju svih državnih inistitucija, od najviših do lokalnih.

Kako se napominje, “poslednji primer organizovanih napada na kompaniju SBB je postupak gradskog činovnika Gorana Vesića koji je, kao osvetu za izveštavanje televizije N1 na koje se javno žalio, izneo niz neistinitih i skandaloznih optužbi o radu kompanije“.

U saopštenju Junajted grupa podseća da je Vesić, obilazeći beogradske šahtove, optužio ovu kompaniju da je “nelegalno” razvlačila kablove, da “besplatno” koristi gradsku infrastrukturu i da ”krade” struju.

Pozivajući Vesića da sledeći put straži dokumentaciju o regularnim ugovorima SBB i javnog komunalnog preduzeća “Beogradske elektrane“, Junajted grupa poručuje zameniku gradonačelnika da je obmanjivanje javnosti krivično delo.

Svi poslovi koje smo radili sa preduzećem “Beogradske elektrane“, regulisani su pravosnažnim ugovorima, ističe Junajted grupa.

Vlasnici SBB, kompanije BC Partners i KKR u svakoj od zemalja u kojima posluju poštuju zakone, jer je poslovni kredibilitet nešto najvažnije, naglašava se u saopštenju.

Situacija sa kojom se kompanija SBB suočava u Srbiji u kojoj vlast na sve načine pokušava da nam nanese poslovnu štetu, kako se najavljuje u saopštenju, biće predmet mnogobrojnih odštetnih zahteva.

Juhajted grupa u saopštenju napominje da će domaću i svetsku javnosti obavestiti o pritiscima vlasti, kroz zloupotrebu svih državnih institucija i uz negativnu medijsku propagandu, a zatražiće i međunarodnu arbitražu.

Ovo je jedinstven primer u Evropi na kakav tretman nailazi jedan od najvećih investitora u nekoj zemlji samo zato što poseduje televizije kojima omogućava slobodnu uređivačku politiku“, jer i u ovom slučaju poštuje Ustav Srbije i medijske zakone, navodi se na kraju saopštenja Junajted grupe.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

OEBS objavio specijalni izveštaj o zloupotrebama pravosudnog sistema protiv medija

Helsinki, 03. decembar 2021. – Pored pretnji fizičkim i online nasiljem, mnogi novin…