Naslovna Civilno društvo „Uključi se br. 6“: 41. Beogradski Ignite o socijalnom uključivanju

„Uključi se br. 6“: 41. Beogradski Ignite o socijalnom uključivanju

2 min read
0
191
41. BG Ignite

 Beograd, 5. novembar 2018. –  Srbija u pokretu i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije organizuju 41. BEOGRADSKI IGNITE „Uključi se br. 6“.

41. Ignite će se održati u sredu, 7. novembra 2018. godine, u 20 časova u Impact Hub-u u Beogradu (Makedonska 21).

Ignite je događaj koji širi dobre ideje. U prevodu na srpski jezik ignite znači zapaliti, a prezenteri/ke dobijaju mikrofon na tačno pet minuta i zadatak da „zapale“ publiku za ideju.

Ignite je prvi put održan u Sijetlu 2006. godine. Danas se prezentovanje dobrih ideja i praksi iz različitih sfera života praktikuje u više od 100 gradova širom sveta.

Prvi BEOGRADSKI IGNITE održan je u oktobru 2009. godine, a događaj na kome ljudi razmenjuju ideje, upoznaju se i počinju planiranje novih akcija već devet godina organizuje Udruženje građana „Srbija u pokretu”.

Događaj tradicionalno okuplja veliki broj posetilaca i pruža im priliku da se inspirišu uspešnim pričama o inkluzivnom obrazovanju, aktivizmu i preduzetništvu mladih, aktivnom starenju, prevazilaženju teškoća sa kojima se suočavaju osobe s invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju, hrabrosti samohranog roditeljstva, borbi romskog stanovništva za bolji kvalitet života, položaju LGBTI osoba, borbi protiv trgovine ljudima, inkluziji mladih sa problemima u ponašanju, dece ulice, migranata i osuđenika, socijalnog uključivanja nakon izlečenja od bolesti zavisnosti, položaju osoba obolelih od HIV/AIDS, solidarnosti itd.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Raspisani konkursi u oblasti javnog informisanja

Beograd, 14. april 2019. – Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet ko…