Naslovna Civilno društvo Uključi se – kakvo civilno društvo želiš?

Uključi se – kakvo civilno društvo želiš?

2 minuta za čitanje
0
818
Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, u saradnji sa EU IPA 2011-2013 projektom „EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom“ i TACSO kancelarijom u Srbiji – EU programa People 2 People organizuje nacionalnu konferenciju „UKLjUČI SE – KAKVO CIVILNO DRUŠTVO ŽELIŠ?! Civilno društvo u Srbiji 2018. godine – kreiranje prve Nacionalne strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva“. Konferencija će se održati 20. i 21. februara 2014. godine u Beogradu.

Ova nacionalna konferencija okupiće oko 300 predstavnika institucija i organa državne uprave na nacionalnom i lokalnom nivou, kao i organizacija civilnog društva kako bi se naglasila važnost kreiranja prvog strateškog okvira za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Republici Srbiji. 

Cilj donošenja strategije je uspostavljanje okvira za razvoj i održivost građanskog društva, unapređenje saradnje institucija vlasti i organizacija civilnog društva, kao i definisanje mera za veće uključivanje zainteresovane javnosti u procese kreiranja i sprovođenja politika, radi daljeg razvoja i demokratizacije našeg društva, promocije i zaštite ljudskih prava i slobode udruživanja.

Detaljnije informacije o ovoj nacionalnoj konferenciji možete pročitati na sajtu Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

ACT: Poziv za dodelu grantova za javno zagovaranje na lokalnom nivou

Beograd, 15. novembar 2021. – Projekat Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansk…