Naslovna Društvo UNICEF za inkluziju kroz sportsko-rekreativne aktivnosti u pet opština u Srbiji

UNICEF za inkluziju kroz sportsko-rekreativne aktivnosti u pet opština u Srbiji

2 minuta za čitanje
0
466
Sport za sve

Beograd, 8. maj 2018. – Dečiji fond Ujedinjenih nacija UNICEF obezbedio je pet miliona dinara za sportsko-rekreativnu opremu i stručno unapređenje zaposlenih koji se staraju o deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u pet mesta u Srbiji.

UNICEF-ov projekat "Sport za sve", čiji je cilj inkluzija kroz sportsko-rekreativne aktivnosti, biće sproveden u pet opština u Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani.

Projekat se sprovodi u saradnji sa udruženjima "Zajedno" iz Subotice, Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama iz Priboja, Društvom za razvoj kreativnosti opština Aleksinac, "Okular" iz Ćićevca i udruženjem osoba sa cerabralnom i dečijom paralizom "Volja za životom" iz Velike Plane.

Pojekat "Sport za sve" se realizuje sredstvima prikupljenim tokom akcije "Pozovi, pomozi", uz finansijsku podršku Telenora, Telenor banke i Vojvođanske banke.

"U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najmarginalizovanijim i najugroženijim članovima društva. Ova deca se suočavaju sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje, eksploataciju i zlostavljanje, a u odnosu na decu bez smetnji u razvoju. To moramo da promenimo", istakao je direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Stefanović izgubio sudski spor

Beograd, 11. jul 2020.- Apelacioni sud u Beogradu po drugi put poništio je presudu Višeg s…