Naslovna Politika UNS: Diskriminacija medija i kršenje Zakona o medijima u Valjevu

UNS: Diskriminacija medija i kršenje Zakona o medijima u Valjevu

2 minuta za čitanje
0
196
Valjevo

Beograd, 31. maja 2019. – Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je zbog toga što su čelnici grada Valjeva diskriminisali novinare i odlučili da o poseti ministara Branka Ružića i Slavice Đukić Dejanović obaveste samo neke medije, čime su prekršili Zakon o javnom informisanju i medijima.

U saopštenju Udruženje je navelo da vlast u Valjevu, kako su saznali, na praćenje jučerašnje i današnje posete ministara, osim izveštača televizija (dopisništvo RTS, TV Vujić i TV Va plus) i lokalnog lista “Napred“, nije pozvala valjevske dopisnike i novinare valjevskih portala, iako su ranije bili pozivani na ovakve događaje.

Prema informacijama UNS, na događaje nisu pozvani dopisnici “Blica“, “Večernjih novosti”, “Kurira“, “Informera“, “Politike“, Radija Slobodna Evropa, N1, televizije Marš, kao i novinari portala Valjevska posla, Kolubarske.rs, Vamedia i Patak onlajn.

Udruženju u gradu Valjevu niko nije mogao da odgovori zašto pojedine novinare ne pozivaju, jer je, kako su rekli, u toku Skupština grada kojoj prisustvuju svi čelnici, ali i drugi zaposleni u gradskim organima.

UNS poziva lokalne vlasti u Valjevu, ali i druge nosioce javne vlasti da se ne služe takvom praksom i da poštuju Zakon.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CINS: Privilegije za provladine medije i pored toga što krše profesionalne i etičke standarde