Naslovna Civilno društvo UNS dodelio nagrade najboljim novinarima u 2020. godini

UNS dodelio nagrade najboljim novinarima u 2020. godini

3 minuta za čitanje
0
275
press

Beograd, 21. decembar 2020.  – Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je novinarske nagrade za 2020.godinu, a nagradu za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez „Aleksandar Tijanić“ dobila je novinarka televizije N1 Jelena Zorić.

Nagradu za životno delo “Žika M.Jovanović” dobio je novinar Dragutin Gregorić Backo , koju je u njegovo ime primio novinar Bojan Đokić.

Nagradu za uređivanje „Dimitrije Davidović” dobio je glavni i odgovorni urednik „Sremskih novina“ Živan Negovanović.

Zlatna povelja, nagrada koja se dodeljuje za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije, posthumno je dodeljena jednom od osnivača i vlasnika i dugogodišnjem direktoru lista „Danas“ Dušanu Mitroviću.

Dobitnici specijalnih priznanja UNS su novinar RTS Stevan Kostić i dopisnik “Sputnjika’’ iz Podgorice Nebojša Popović.

Kostiću je dodeljeno priznanje za emisiju o Blagoju Jovoviću koja je prikazana u magazinu „Oko“, a Popović je nagrađen za izveštavanje u protekloj godini o litijama u Crnoj Gori.

Dobitnik nagrade „Bogdan Tirnanić“ za kolumnu je kolumnista lista „Večernje novosti“ Filip Rodić.

Dobitnica nagrade „Laza Kostić” za vest je dopisnica „Danasa“ iz Niša Zorica Miladinović, a  za izveštavanje novinarke RTS Ana Stamenković i Ivana Božović koje su tokom epidemije “poslednjih deset meseci svakodnevno na prvoj liniji fronta i pravovremeno su informisale građane o temi od koje su zavisili životi svih nas”.

Nagrada „Laza Kostić” za reportažu pripala je dopisnici „Večernjih novosti“ iz Niša Jeleni Ćosin za novinsku reportažu „Krvave srpske košulje još na Košarama“, dok je dobitnik ove nagrade u kategoriji fotografija i televizijski snimak fotoreporter Rojtersa Marko Đurica za seriju ovogodišnjih fotografija sa naročitim osvrtom na prikaz pandemije u Srbiji.

Karikaturisti NIN Jugoslavu Vlahoviću pripala je Nagrada „Laza Kostić“ u kategoriji karikatura i novinarska satira.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Centar za prava deteta objavio video „MOŽDA”

Beograd, 14. avgust 2022. – Kako bi skrenuo pažnju javnosti na položaj dece koja se …