Naslovna Civilno društvo UNS: Hitno utvrditi ko stoji iza medijskog linča Darije Ranković

UNS: Hitno utvrditi ko stoji iza medijskog linča Darije Ranković

3 minuta za čitanje
0
132
Udruženje novinara Srbije

Beograd, 15. jul 2019.- Udruženje novinara Srbije (UNS) zaprepašćeno je uvredama na internet stranici valjevskapodvala.com koje su upućene valjevskoj novinarki i urednici portala kolubarske.rs Dariji Ranković

UNS traži da “policija i tužilaštvo hitno utvrde ko stoji iza ovog medijskog linča, kako bi koleginica mogla da traži pravdu na sudu”, piše u saopštenju.

Na portalu valjevskapodvala.com objavljena su dva teksta, uz montirane fotografije, u kojima se vređa Darija Ranković i optužuje da ruši gradsku vlast, navodi UNS.

Kako je UNS-u rekla Ranković ovo je “još jedan sajt koji služi kako bi je ponizio i omalovažavao, kao i da je verbalnom nasilju izložena od 2017. godine kada je u programu Radio Valjeva na svakih pola sata čitano pismo glavnog i odgovornog urednika ovog radija Zorana Majdaka u kome je vređana lično i profesionalno

Zbog tih uvreda Ranković je tada protiv Majdaka podnela tužbu, a do danas nema sudskog epiloga.

Prijavila sam slučaj policiji da otkrije ko stoji iza portala, jer on nije registrovan, niti ima impresum. Ovo je još jedna internet stranica, sem kolubarski.info, na kojoj me otvoreno pljujuju“, rekla je UNS-u Ranković.

UNS ističe da je izdavač portala kolubarski.info, u kome se Ranković optužuje da je „valjevski lažov godine“, dobio novac na ovogodišnjem medijskom konkursu Grada Valjeva.

UNS podseća da je posle pretnji na društvenim mrežama upućenih dopisnici N1 sa Kosova Zani Cimilji policija za samo jedan dan otkrila ko iza njih stoji.

UNS očekuje da i u ovom slučaju policija i tužilaštvo deluju efikasno i odvraćajuće na svakog ko vređa osobe koje rade posao od javnog interesa.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Raspisani medijski konkursi za 2020. godinu

Beograd, 10. decembar 2019. – Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je devet …