Naslovna Politika UNS: Igor Žeželj novi vlasnik Kurira

UNS: Igor Žeželj novi vlasnik Kurira

3 min read
0
313
ilustracija_birn

Beograd, 10. januar 2019. – Novi vlasnik Kurira, 12 portala i još 14 štampanih izdanja, umesto Aleksandra Rodića je Igor Žeželj, vlasnik i direktor firme Wireless media, saopštava Udruženje novinara Srbije (UNS).

Podsećamo da je BIRN u oktobru  pisao da su kompanije bliske državnom Telekomu izabrane za strateške partnere Adria Media Group.

Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) u rešenju koje je doneto 4. januara 2019. godine, umesto Rodića, upisani su Žeželj i Privredno društvo za pružanje telekomunikacionih usluga Mondo INC doo Beograd (Stari grad).

Žeželj i Rodić nisu odgovorili Udruženju novinara Srbije kolika je bila cena Adria media Grupe (AMG), koja je izdavač ovih medija.

U saopštenju UNS se podseća da je AMG u oktobru prošle godine postigla dogovor o partnerstvu sa Wireless media i portalom Mondo, što je potvrdio Rodić.

Prema navodima UNS, Žeželj je tada negirao da je napravljeno strateško partnerstvo AMG sa firmom Wireles media i Mondom, ali je rekao da AMG i Wireless media imaju "vrlo intezivnu i plodonosnu poslovnu saradnju".

Portal Mondo nije upisan u Registru medija, napominje UNS i dodaje da je na sajtu Telekom Srbija (www.mts.rs), u rubrici "naši sajtovi", ovaj portal naveden je kao sajt te kompanije.

I na sajtu Registra nacionalnog domena Srbije (RNIDS) navodi se da je Telekom Srbija a.d. vlasnik domena mondo.rs.

U vlasništu AMG, kako stoji na njegovom portalu, nabrojani su listovi Kurir, Gllosy, Lena i Financial times, Men’s health, Cosmopolitan, Elle, Sensa, Nacionalna geografija Srbija, Lepa&Srećna, Winter, Summer, Asfalt, Cosmo Campus i Newasweek, kao i portali elle.rs, yumama.com, kurir.rs, nationalgeographic.rs, menshealth.rs, cosmopolitan.rs, lovesensa.rs, stvarukusa.rs, lepaisrecna.rs, still, glossy.rs i espresso.rs.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…