Naslovna Civilno društvo UNS: Imenovani članovi komisija za medijske projekte, 10. avgust krajnji rok za rešenja o raspodeli novca

UNS: Imenovani članovi komisija za medijske projekte, 10. avgust krajnji rok za rešenja o raspodeli novca

2 minuta za čitanje
0
203
Ministarstvo kulture i informisanja

Beograd, 5. jun 2019.-Ministarstvo kulture i informisanja imenovalo je članove svih devet komisija za konkurse za proizvodnju medijskih sadržaja za ovu godinu, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović je za UNS rekao da je krajnji rok za donošenja rešenja o raspodeli novca na konkursu 10. avgust.

Iako su objavljena imena članova komisija na sajtu Ministarstva nisu navedene organizacije koje su ih predložile.

Predstavnici UNS imenovani su da ocenjuje projekte u pet od devet konkursa: Dragana Pejović, Petar Jeremić, Budimir Ničić, Olivera Kovačević i Slobodan Radičević.

Za devet konkursa za proizvodnju medijskih sadržaja Ministarstvo kulture opredelio je 274 miliona, što je 12 miliona dinara više nego prošle godine.

Udruženje je podsetilo da je prošle godine Ministarstvo posle raspisivanja konkursa, formiralo komisije koje su počele rad, ali njihov sastav javno nije bio objavljen.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja i Asocijacija medija tražili su da Ministarstvo objavi sastav komisija, zato što, prema njihovim saznanjima, komisije nisu činili predstavnici reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja.

Nakon toga je Ministarstvo kulture objavilo sastav, ali ne i predlagače izabranih komisija, zbog čega su Koalicija i Asocijacija povukli svoje predstavnike iz svih komisija.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS: Utvrditi ko uznemirava novinara N1 Dušana Mlađenovića

Beograd, 27. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadle…