Naslovna Politika UNS: Konkurs za novinarsku nagradu „Pera Todorović“ za feljton

UNS: Konkurs za novinarsku nagradu „Pera Todorović“ za feljton

2 min read
0
143
novinar

Beograd, 10. april 2019. – Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisalo je konkurs za novinarsku nagradu "Pera Todorović" za feljtone objavljene od 8. aprila 2017. godine do 8. aprila 2019. godine, saopštilo je to udruženje.

Rok za predloge je 4. maj 2019. godine, a jedan kandidat može konkurisati sa više radova, navedeno je u saopštenju.

Predlozi treba da sadrže obrazloženu kandidaturu i novinarski rad za koje je autor kandidovan – isečak ili fotokopija teksta, skeniran tekst ili link ka feljtonu.

O nagradi će odlučivati žiri koji bira Uprava Udruženja, a nagrada će biti uručena u četvrtak, 9. maja 2019. godine, u novinarskoj kući "Pera Todorović" u Vodicama kod Smederevske Palanke, koju je podigao UNS zajedno sa Zavičajnim društvom Vidovača i Skupštinom opštine Smederevska Palanka.

Pera Todorović (1852-1907) bio je drugi predsednik (1891-1894) i obnovitelj Udruženja novinara Srbije. Bio je izdavač i urednik brojnih listova, među kojima su i "Male novine", najtiražniji dnevni list u Srbiji toga doba. Autor je značajnih proznih dela od kojih je najpoznatiji "Dnevnik jednog dobrovoljca". Rođen je u mestu Vodice, kraj Smederevske Palanke.

Prvi dobitnik nagrade 2017. godine je Milorad Đoković, za feljton o Petru Kočiću koji je objavljen u „Politici“.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…