Naslovna Civilno društvo UNS: Neprihvatljiv odnos gradske uprave Valjeva prema Dariji Ranković

UNS: Neprihvatljiv odnos gradske uprave Valjeva prema Dariji Ranković

2 minuta za čitanje
0
212
Valjevo

Beograd, 01. avgust 2019. – Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što je gradska vlast u Valjevu pokušala da onemogući novinarku i urednicu portala kolubarske.rs Dariju Ranković da uđe na konferenciju za štampu koja je juče održana u sali Gradskog veća, iako je pozvana na događaj.

Kako je Ranković objavila na portalu kolubarske.rs, što su UNS-u potvrdili očevici, radnik obezbeđenja najpre joj nije dozvolio da uđe na konferenciju posvećenu „Tešnjarskim večerima“, insistirajući da napusti zgradu.

Nakon što su organizatori obavešteni o ovom incidentu, rekli su radniku obezbeđenja da je pusti na događaj.

Iako se u toku konferencije jedan od organizatora događaja Veseljko Belušević izvinio Dariji Ranković, iz kabineta gradonačelnika Valjeva sinoć je medijima poslato saopštenje u kojem se navodi da je Ranković „pokušala da iskoristi i da inscenira još jednu aferu i tako sebe predstavi kao žrtvu vlasti“.

UNS podseća da je Ranković nedavno bila izložena medijskim napadima u tekstovima sa internet stranice nepoznatog vlasnika, kao i da je uvredama izložena od 2017. godine kada je u programu Radio Valjeva svakih pola sata čitano pismo glavnog i odgovornog urednika ovog radija Zorana Majdaka u kome je vređana lično i profesionalno.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati njihovo pravo da bez ometanja obavljaju svoj posao.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

SHARE fondacija i BIRN: Nova baza monitoringa digitalnih prava

Beograd, 16. januar 2020. – SHARE Fondacija i istraživačka mreža BIRN  su predstavil…