Naslovna Civilno društvo UNS: Omogućiti novinarima da prate sastanak vlasti i opozicije

UNS: Omogućiti novinarima da prate sastanak vlasti i opozicije

2 minuta za čitanje
0
140
Udruženje novinara Srbije

Beograd, 14. avgust 2019. – Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da ne može da prihvati poziv za učešće na sastanku posvećenom medijima koji bi u okviru dijaloga vlasti i opozicije trebalo da bude održan 19. avgusta na Fakultetu političkih nauka, jer nije uvažen zahtev da se svim zainteresovanim novinarima omogući praćenje celog toka sastanka.

U saopštenju UNS navodi da, kao najveće novinarsko udruženje, ne može da učestvuje na sastanku sa kojeg je izveštavanje zabranjeno i poziva organizatore i učesnike da ovaj sastanak  otvore za javnost.

Udruženje u isto vreme traži od učesnika dijaloga da kažu kome od njih smeta otvaranje razgovora za javnost i time pokažu kako vide slobodu medija i pravo građana da znaju o čemu se i kako razgovara.

UNS neće podržati dogovor vlasti i opozicije o medijima postignut mimo demokratskih pravila, van institucija i u odsustvu javnosti i oštro će se suprotstaviti svakom pokušaju ograničavanja novinarskih sloboda“, navodi se u saopštenju.

Prema najavama organizatora, uvodni deo sastanka moći će da prate novinari određenih medija, dok će se iza zatvorenih vrata razgovarati o ulozi medija u izbornoj kampanji, preneo je UNS.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNS se povlači iz komisija na konkursima Ministarstva kulture zbog privilegovanja nereprezentativnih udruženja

Beograd, 15. februar 2020. – Izvršni odbor Udruženja novinara Srbije (UNS) odlučio j…